Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

612
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

490
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برهمکنش میکوریزا، کود آلی و پتاسیم بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه انار (Punica granatum L. )

صفحات

 صفحه شروع 329 | صفحه پایان 338

چکیده

 به منظور بررسی اثرات کاربرد میکوریزا, پتاسیم و کود دامی بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه انار, در سال 1393, پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی, با 12 تیمار در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل ترکیبی از دو سطح میکوریزا (0 و 500 گرم به ازا هر درخت), سه سطح کود گوسفندی (0, 10 و 20 کیلوگرم برای هر درخت) و دو سطح پتاسیم (0 و 500 گرم اکسید پتاسیم به ازای هر درخت) بود. صفات اندازه گیری شده شامل عملکرد هر درخت, مقدار اسیدیته, بریکس, کربوهیدرات ها و پلی فنول های میوه انار (سیناپیک اسید, گالیک اسید, کاتچیت, راتین و اسکوربیک اسید) بود. نتایج نشان داد که اثرات اصلی پتاسیم, میکوریزا و کود دامی بر کاهش اسیدیته آب میوه معنی دار (P<0. 01) بود. کاربرد منفرد میکوریزا و یا کود دامی عملکرد میوه, میزان کربوهیدرات و پلی فنل ها را به طور معنی داری افزایش داد. کاربرد پتاسیم گرچه تاثیر معنی داری بر افزایش بریکس, کاتچین و اسکوربیک اسید نداشت اما به طور معنی داری (P<0. 01) عملکرد میوه و مقدار کربوهیدرات, سیناپیک اسید, گالیک اسید, و راتین را افزایش داد. تاثیر کاربرد توأم میکوریزا, کود دامی و پتاسیم بر کلیه صفات مورد بررسی در سطح (P<0. 01) معنی دار بود به غیر از وزن میوه, pH, بریکس و راتین. کمترین میزان اسیدیته, بیشترین میانگین وزن 5 میوه و بالاترین مقادیر سیناپیک اسید, گالیک اسید, کاتچین, راتین و اسکوربیک اسید آب میوه از کاربرد توأم 500 گرم میکوریزا, 500 گرم پتاسیم و 20 کیلوگرم کود گوسفندی به ازا هر درخت به دست آمد. بالاترین عملکرد انار(44 کیلوگرم دردرخت) از کاربرد توأم 500 گرم میکوریزا, 10 کیلو گرم کود گوسفندی و500 گرم پتاسیم به دست آمد که در مقایسه با عملکرد تیمار شاهد, 127 درصد افزایش یافت. با توجه به یک ساله بودن آزمایش, حصول نتایج قابل اطمینان تر نیاز به بررسی بیشتر دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پروین، محسن، ضیاییان، عبدالحسین، و دستفال، منوچهر. (1396). برهمکنش میکوریزا, کود آلی و پتاسیم بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه انار (Punica granatum L. ). پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 31(3 الف )، 329-338. SID. https://sid.ir/paper/159095/fa

    Vancouver: کپی

    پروین محسن، ضیاییان عبدالحسین، دستفال منوچهر. برهمکنش میکوریزا, کود آلی و پتاسیم بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه انار (Punica granatum L. ). پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1396؛31(3 الف ):329-338. Available from: https://sid.ir/paper/159095/fa

    IEEE: کپی

    محسن پروین، عبدالحسین ضیاییان، و منوچهر دستفال، “برهمکنش میکوریزا, کود آلی و پتاسیم بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه انار (Punica granatum L. )،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 31، no. 3 الف ، pp. 329–338، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا