مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

592
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی بر محتوی فنل، فلاونوئید و سیانیدین-3-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپ های بومی انار (Punica granatum L. )

صفحات

 صفحه شروع 889 | صفحه پایان 901

کلیدواژه

انار (Punica granatum L.)Q1

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر ترکیب های پلی فنولیک آب میوه انار (Punica granatum L. ) (محتوی فنل تام, فلاونوئید تام و سیانیدین-3-گلوکوزاید) و همچنین عملکرد میوه, آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار (سطوح آبیاری در پلات اصلی و ژنوتیپ های انار در پلات فرعی) اجرا شد. براساس نتایج بدست آمده, تنش خشکی منجر به افزایش محتوی ترکیب های پلی فنولیک آب میوه (P<0. 05) و کاهش عملکرد میوه (P<0. 05) در مقایسه با شرایط عدم تنش (FC 5± 75%) گردید. باوجوداین اعمال تنش ملایم (FC 5± 55%) در مقایسه با تنش شدید (FC 5± 35%) منجر به اُفت کمتر در عملکرد میوه شد (P<0. 05). همچنین نتایج نشان داد که ارقام مورد بررسی می توانند به عنوان منبع غنی از ترکیب های فنولی مورد توجه قرار گیرند؛ باوجوداین بیشترین تفاوت ارقام در سطوح مختلف آبیاری در محتوی سیانیدین-3-گلوکوزاید بود. از سوی دیگر براساس تجزیه به مؤلفه های اصلی, در شرایط عدم تنش و تنش ملایم, ژنوتیپ های Agha Mohamad Ali (AMA), Pust Sefid Torsh (PST), Malas Torshe Saveh (MTS) و Malas Shirine Saveh (MSS) را می توان به دلیل عملکرد بالای میوه و ترکیب های پلی فنولیک به عنوان ژنوتیپ های برتر و غنی از مواد آنتی اکسیدانی طبیعی در صنایع غذایی و دارویی پیشنهاد نمود. در مجموع, به دلیل اهمیت قابلیت عملکرد تحت تنش خشکی, تیمار تنش خشکی ملایم (FC 5± 55%) را می توان به عنوان سطح متعادلی از تنش به منظور دستیابی به سطح قابل قبولی از متابولیت های ثانویه به ویژه سیانیدین-3-گلوکوزاید و عملکرد میوه در منطقه ساوه معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرجی، سکینه، حدادی نژاد، مهدی، عبدوسی، وحید، بساکی، طیبه، و کرمی، ثریا. (1398). اثر تنش خشکی بر محتوی فنل, فلاونوئید و سیانیدین-3-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپ های بومی انار (Punica granatum L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(6 (پیاپی 98) )، 889-901. SID. https://sid.ir/paper/378653/fa

    Vancouver: کپی

    فرجی سکینه، حدادی نژاد مهدی، عبدوسی وحید، بساکی طیبه، کرمی ثریا. اثر تنش خشکی بر محتوی فنل, فلاونوئید و سیانیدین-3-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپ های بومی انار (Punica granatum L. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(6 (پیاپی 98) ):889-901. Available from: https://sid.ir/paper/378653/fa

    IEEE: کپی

    سکینه فرجی، مهدی حدادی نژاد، وحید عبدوسی، طیبه بساکی، و ثریا کرمی، “اثر تنش خشکی بر محتوی فنل, فلاونوئید و سیانیدین-3-گلوکوزاید آب میوه و عملکرد میوه در ژنوتیپ های بومی انار (Punica granatum L. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 6 (پیاپی 98) ، pp. 889–901، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378653/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا