مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,571
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف مس بر عملکرد و ترکیب شیمیایی برنج و تعیین حد بحرانی مس در تعدادی از خاک های آهکی استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 در خاک های آهکی ایران, اطلاعات کمی در رابطه با مس قابل استفاده در دسترس است. از آنجا که قابلیت استفاده این عنصر غذایی, معمولا در این خاک هاکم می باشد و با غرقاب شدن خاک تشدید می یابد. لذا ارزیابی اثر کاربرد مس, برای گیاه برنج بسیار مهم وضروری است. در این تحقیق, تعداد 19 نمونه خاک از عمق 0 تا 30 سانتیمتری نقاط مختلف استان فارس با دامنه وسیعی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی برگزیده شد. برای تعیین مس قابل استفاده از عصاره گیر دی تی پی ا (DTPA-TEA) استفاده شد. به علاوه, اثرات دو سطح مس (0 و 2.5 میلی گرم درکیلوگرم خاک به صورت سولفات مس) بر رشد, غلظت و جذب مس در دو مرحله رشد رویشی و زایشی برنج در یک طرح کامل تصادفی و با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. وزن هزار دانه, شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک نیز تعیین گردید. میانگین وزن خشک شاخسار, عملکرد دانه و کاه وکلش, غلظت و جذب مس و همچنین وزن هزار دانه, شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک به طور معنی داری در خاک های تیمار شده با مس بیش از خاک های شاهد بودند. کاربرد مس, منجر به کاهش غلظت آهن, منگنز و روی در گیاه گردید. به علاوه, با استفاده از روش تصویری کیت و نلسون, حد بحرانی مس درخاک با عصاره گیر دی تی پی ا 1 میکرو گرم در گرم خاک و به روش میچرلیخ- بری, برای دستیابی به 85, 80 و 90 درصد عملکرد نسبی دانه برنج به ترتیب 1.40, 1.65 و 2 میکروگرم درگرم خاک تعیین گردید. و حد بحرانی مس در گیاه 5.93 میکرو گرم در گرم ماده خشک گیاهی بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تابنده، لیلا، مفتون، منوچهر، کریمیان، نجفعلی، و امام، یحیی. (1387). بررسی اثر مصرف مس بر عملکرد و ترکیب شیمیایی برنج و تعیین حد بحرانی مس در تعدادی از خاک های آهکی استان فارس. علوم خاک و آب، 22(1)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/15968/fa

    Vancouver: کپی

    تابنده لیلا، مفتون منوچهر، کریمیان نجفعلی، امام یحیی. بررسی اثر مصرف مس بر عملکرد و ترکیب شیمیایی برنج و تعیین حد بحرانی مس در تعدادی از خاک های آهکی استان فارس. علوم خاک و آب[Internet]. 1387؛22(1):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/15968/fa

    IEEE: کپی

    لیلا تابنده، منوچهر مفتون، نجفعلی کریمیان، و یحیی امام، “بررسی اثر مصرف مس بر عملکرد و ترکیب شیمیایی برنج و تعیین حد بحرانی مس در تعدادی از خاک های آهکی استان فارس،” علوم خاک و آب، vol. 22، no. 1، pp. 1–10، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15968/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button