در خاک های آهکی ایران، اطلاعات کمی در رابطه با مس قابل استفاده در دسترس است. از آنجا که قابلیت استفاده این عنصر غذایی، معمولا در این خاک هاکم می باشد و با غرقاب شدن خاک تشدید می یابد. لذا ارزیابی اثر کاربرد مس، برای گیاه برنج بسیار مهم وضروری است. در این تحقیق، تعداد 19 نمونه خاک از عمق 0 تا 30 سانتیمتری نقاط مختلف استان فارس با دامنه وسیعی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی برگزیده شد. برای تعیین مس قابل استفاده از عصاره گیر دی تی پی ا (DTPA-TEA) استفاده شد. به علاوه، اثرات دو سطح مس (0 و 2.5 میلی گرم درکیلوگرم خاک به صورت سولفات مس) بر رشد، غلظت و جذب مس در دو مرحله رشد رویشی و زایشی برنج در یک طرح کامل تصادفی و با سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. وزن هزار دانه، شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک نیز تعیین گردید. میانگین وزن خشک شاخسار، عملکرد دانه و کاه وکلش، غلظت و جذب مس و همچنین وزن هزار دانه، شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک به طور معنی داری در خاک های تیمار شده با مس بیش از خاک های شاهد بودند. کاربرد مس، منجر به کاهش غلظت آهن، منگنز و روی در گیاه گردید. به علاوه، با استفاده از روش تصویری کیت و نلسون، حد بحرانی مس درخاک با عصاره گیر دی تی پی ا 1 میکرو گرم در گرم خاک و به روش میچرلیخ- بری، برای دستیابی به 85، 80 و 90 درصد عملکرد نسبی دانه برنج به ترتیب 1.40، 1.65 و 2 میکروگرم درگرم خاک تعیین گردید. و حد بحرانی مس در گیاه 5.93 میکرو گرم در گرم ماده خشک گیاهی بدست آمد.