Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,306
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی دو رقم پیاز

صفحات

 صفحه شروع 182 | صفحه پایان 193

چکیده

 به منظور بررسی اثر مقادیر و منابع نیتروژن بر عملکرد و خواص کیفی دو رقم پیاز, آزمایشی به صورت شامل فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 32 تیمار و در سه تکرار پیاده شد. فاکتور اول شامل عنصر نیتروژن در چهار سطح (50, 120, 180, 240) کیلوگرم در هکتار و فاکتور دوم شامل منابع ازت, اوره, نیترات آمونیوم, اوره با پوشش گوگردی و اوره فرم و فاکتور سوم رقم شامل دو رقم پیاز سفید قم و قرمز ری در ایستگاه تحقیقات خسروشهر بر سری خاک Fine Mixed Calcareous Fluventic Xerorthents به اجرا در آمد. در رابطه با مقادیر نیتروژن بیشترین عملکرد سوخ پیاز (78 تن در هکتار ) در سطح کودی N240 بدست آمد ولی بین سطوح کودی N180 و N240 اختلاف معنی داری از نظر تاثیر بر عملکرد محصول مشاهده نشد a=%1)) . در رابطه با اثر منابع کود نیتروژن با وجود اینکه بیشترین عملکرد سوخ پیاز (69 تن در هکتار) از کاربرد کود اوره فرم بدست آمد, ولی اختلاف معنی داری بین منابع کودی اوره فرم و اوره با پوشش گوگردی مشاهده نشد در نهایت کودهای اوره فرم و اوره با پوشش گوگردی برتری محسوسی نسبت به اوره از خود نشان دادند. بیشترین عملکرد از کاربرد 180 کیلوگرم نیتروژن در هکتار از منابع اوره از رقم سفید قم حاصل شد. در مجموع پیاز سفید قم عملکرد بیشتری نسبت به قرمز ری نشان داد. بیشترین درصد غده های از بین رفته در سطح کودی N240 اندازه گیری شد. همچنین بالاترین درصد غده های از بین رفته از کاربرد کود اوره در مقایسه با سایر منابع کود نیتروژن حاصل گردید. رقم قرمز ری نسبت به سفید قم درصد مواد جامد محلول کل بیشتری نشان داد. بیشترین میزان نیترات, اندازه گیری شده در سوخ پیاز 410 (میلی گرم در کیلوگرم بر مبنای وزن تر) در سطح کودی N240 اندازه گیری شد. همچنین بالاترین غلظت نیترات از رقم سفید قم نسبت به قرمز ری بدست آمد. بیشترین طول سوخ پیاز در سطح کودی N240 اندازه گیری شد. بیشترین میزان تندی, از کاربرد 240 کیلوگرم در هکتار نیتروژن از رقم قرمز ری بدست آمد. همچنین بیشترین میزان تندی در قبال انواع کود نیتروژن مصرفی از کاربرد کود اوره با پوشش گوگردی حاصل شد. میزان تندی پیاز قرمز ری بیشتر از سفید قم اندازه گیری شد. همچنین بیشترین میزان وزن تک پیاز از سطوح کودی N240 و N180 بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بای بوردی، احمد، ملکوتی، محمدجعفر، و سماوات، سعید. (1384). بررسی تاثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی دو رقم پیاز. علوم خاک و آب، 19(2)، 182-193. SID. https://sid.ir/paper/15982/fa

    Vancouver: کپی

    بای بوردی احمد، ملکوتی محمدجعفر، سماوات سعید. بررسی تاثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی دو رقم پیاز. علوم خاک و آب[Internet]. 1384؛19(2):182-193. Available from: https://sid.ir/paper/15982/fa

    IEEE: کپی

    احمد بای بوردی، محمدجعفر ملکوتی، و سعید سماوات، “بررسی تاثیر منابع و مقادیر مختلف نیتروژن بر خواص کمی و کیفی دو رقم پیاز،” علوم خاک و آب، vol. 19، no. 2، pp. 182–193، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا