مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح ازت و منگنز بر عملکرد و کیفیت دو رقم کلزای پاییزه در شهرستان اهر - آذربایجان شرقی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

کلزا(Brassica napus) از گیاهان روغنی می باشد که به تازگی کشت آن برای تولید روغن در کشور مورد توجه قرار گرفته است. کلزا نیاز فراوان به ازت دارد و غالبا بعنوان گیاهی با نیاز بالای ازت مورد توجه است. اثر طبیعی ازت بر رشد, افزایش ارتفاع, افزایش شاخه های منتهی به گل آذین و کل تولید ماده خشک میباشد.تراکم بوته تحت تاثیر کود از ته قرار می گیرد. تأثیر اساسی ازت بر اجزای عملکرد کلزا معمولا به صورت افزایش تعداد غلاف می باشد که بیشترین سهم را در افزایش عملکرد دانه دارد. گلوکوزینولات کلزا بعنوان فاکتور مهم در ارزیابی کیفی به شمار می رود و به نظر می رسد که از میزان کود از ته تاثیر می پذیرد. از میان عناصر کم مصرف نیز منگنز نقش زیادی در خواص کیفی به خصوص درصد روغن کلزا دارد. به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف ازت و منگنز بر روی دو رقم کلزای پائیزه, آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 24 تیمار و 3 تکرار در سال زراعی 80-79 در شهرستان اهر پیاده گردید. فاکتور اول عنصر ازت با چهار سطح (50, 100, 200 و 300 کیلوگرم در هکتار) از منبع اوره, فاکتور دوم شامل عنصر منگنز با سه سطح (5, 10 و 15 کیلوگرم در هکتار) از منبع سولفات منگنزو فاکتور سوم شامل دو رقم کلزای Okapi و SLM046 بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که از میان تیمارهای مختلف بکار رفته تاثیر سطوح مختلف ازت بر عملکرد محصول در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردید. بیشترین عملکرد با کاربرد 300 کیلوگرم در هکتار ازت بدست آمد. همچنین بالاترین عملکرد روغن استحصالی در سطوح کودی N__200 و N__300 بدست آمد. همچنین بالاترین میزان روغن با مصرف 200 کیلوگرم در هکتار ازت و 15 کیلوگرم در هکتار منگنز خالص حاصل گردید. با افزایش سطوح ازت میزان گلوکوزینولات کنجاله بطور معنی داری کاهش پیدا نمود و کمترین آن در سطوح کودی N__200 و N__300 بدست آمد. اثرات اصلی عناصر ازت و منگنز بر وزن هزار دانه در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردید. بیشترین وزن هزار دانه در صورت کاربرد 200 کیلوگرم درهکتار ازت و 15 کیلوگرم در هکتار منگنز بدست آمد. بیشترین تعداد غلاف در بوته با مصرف 200 کیلوگرم در هکتار ازت اندازه گیری شد. هیچیک از تیمارهای مختلف تاثیر معنی داری بر تعداد بوته درواحد سطح نداشتند. مناسبترین درصد پروتئین با در نظر گرفتن حداکثر عملکرد و درصد روغن مطلوب با کاربرد توام 200 کیلوگرم ازت همراه با 15 کیلوگرم در هکتار منگنز بدست آمد. همچنین تاثیر تیمارهای مختلف برارقام کلزا معنی دار بدست نیامد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بای بوردی، احمد، و ملکوتی، محمدجعفر. (1382). اثرات سطوح ازت و منگنز بر عملکرد و کیفیت دو رقم کلزای پاییزه در شهرستان اهر - آذربایجان شرقی . علوم خاک و آب، 17(1)، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/16047/fa

Vancouver: کپی

بای بوردی احمد، ملکوتی محمدجعفر. اثرات سطوح ازت و منگنز بر عملکرد و کیفیت دو رقم کلزای پاییزه در شهرستان اهر - آذربایجان شرقی . علوم خاک و آب[Internet]. 1382؛17(1):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/16047/fa

IEEE: کپی

احمد بای بوردی، و محمدجعفر ملکوتی، “اثرات سطوح ازت و منگنز بر عملکرد و کیفیت دو رقم کلزای پاییزه در شهرستان اهر - آذربایجان شرقی ،” علوم خاک و آب، vol. 17، no. 1، pp. 1–8، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16047/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button