مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کالیبراسیون روی در شرایط مزرعه ای و اثر آن در عملکرد سویا

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 122

چکیده

 این تحقیق از سال 1379 به مدت 2 سال به صورت مزرعهای در مناطق سویاکاری شرق استان مازندران اجرا گردید. آزمایش در 20 مزرعه از مزارع مختلف سویاکاری شرق استان به منظور تعیین حد بحرانی روی در خاک و همچنین اثر مصرف سولفات روی برعملکرد کمی و کیفی دانه سویا انجام شد. مزارع مورد مطالعه دارای کربنات کلسیم معاد از 5 تا 39 درصد, روی قابل جذب از 6/0 تا 5/3 میلی گرم در کیلوگرم خاک بودند. آزمایش در هر مزرعه در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای این تحقیق شامل دو سطح روی (صفر و 40 کیلوگرم سولفات روی خشک در هکتار) بود. به کلیه تیمارها 20 کیلوگرم اوره در هکتار به عنوان استارتر بطور یکنواخت اضافه گردید. همچنین به خاکهایی که کمتر از 15 میلی گرم رد کیلوگرم فسفر قابل جذب به روش اولسن و 300 میلی گرم در کیلوگرم پتاسیم قابل جذب به روش استات آمونیم داشتند به ترتیب 50 کیلوگرم سوپرفسفات تریپل و 100 کیلوگرم سولفات پتاسیم در هکتار اضافه شد. کلیه کودها قبل از کاشت به خاک اضافه و با دیسک زیر خاک گردید. اندازه هر پلات آزمایش 49 مترمربع و رقم سویای کشت شده Peshing بود و برداشت در سطح 36 مترمربع انجام و سپس اجزا عملکرد, غلظت روی در کاه و دانه, و همچنین درصد پروتئین دانه با استفاده از روشهای رایج در آزمایشگاه موسسه تحقیقات خاک و آب اندازه گیری گردید. نتایج آزمایش مزرعه ای نشا داد که مصرف سولفات روی عملکرد دانه سویا به میزان 19 درصد نسبت به شاهد گردید که این افزایش از نظر آماری در سطح یک درصد معنی دار گردید. اثر سولفات روی بر غلظت روی در کاه و دانه و جذب کل روی از نظر اماری معنی دار بود و غلظت روی دانه 15 درصد, غلظت روی غلظت روی گیاه 46 درصد و جذب کل روی توسط دانه 37 درصد نسبت به شاهد افزایش داشت. همچنین مصرف سولفات روی وزن هزار دانه. تعداد دانه در بوته و درصد پروتئین دانه را به ترتیب 2/8 , 7/5 و 5/3 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. با توجه به داده های حاصل از این تحقیقات مزرعه ای حد بحرانی روی در خاک برای دستیابی به 85 درصد حداکثر عملکرد نسبی دانه با استفاده از روشهای تصویری کیت - نلسون و میچرلیخ - بری به ترتیب 25/1 و 30/1 میلی گرم در کیلوگرم بدست آمد و نتایج به دست آمده از دو روش بسیار به هم نزدیک بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ملکوتی، محمدجعفر. (1382). کالیبراسیون روی در شرایط مزرعه ای و اثر آن در عملکرد سویا. علوم خاک و آب، 17(2)، 115-122. SID. https://sid.ir/paper/16062/fa

Vancouver: کپی

ملکوتی محمدجعفر. کالیبراسیون روی در شرایط مزرعه ای و اثر آن در عملکرد سویا. علوم خاک و آب[Internet]. 1382؛17(2):115-122. Available from: https://sid.ir/paper/16062/fa

IEEE: کپی

محمدجعفر ملکوتی، “کالیبراسیون روی در شرایط مزرعه ای و اثر آن در عملکرد سویا،” علوم خاک و آب، vol. 17، no. 2، pp. 115–122، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16062/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button