مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ژنتیکی عملکرد، گلوکوزینولات ها و درصدهای روغن و پروتئین در کلزا (.Brassica napus L)

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 119

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 تلاقی های دای آلل کامل 8 ژنوتیپ کلزا برای برآورد پارامترهای ژنتیکی عملکرد دانه، گلوکوزینولات ها شامل آلیل، -3 بوتنیل و گلوکوزینولات کل، و درصدهای روغن و پروتئین مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه واریانس بر اساس روش یک مدل مختلط B- گریفینگ حاکی از وجود میانگین مربعات معنی دار برای قابلیت های ترکیب پذیری عمومی و خصوصی و اثرهای متقابل بود که نشان دهنده اهمیت اثرهای افزایشی، غیر افزایشی و مادری در کنترل ژنتیکی ویژگی های مورد مطالعه است. برآورد قابلیت توارث خصوصی بالا برای سه نوع گلوکوزینولات نمایانگر اهمیت زیاد اثرهای افزایشی ژن ها در کنترل آنها بود. با وجود این برآورد، درجه غالبیت بیش از یک برای عملکرد دانه و درصدهایی روغن و پروتئین، نشانگر اهمیت بیشتر اثرهای غیر افزایشی ژن ها در کنترل آنها بود. هتروزیس معنی داری نسبت به والد برتر برای عملکرد دانه، آلیل، -2 بوتنیل و گلوکوزینولات کل و برای درصدهای روغن و پروتئین مشاهده شد. نبود همبستگی معنی دار بین عملکرد دانه و دیگر ویژگی های مورد مطالعه امکان بهبود آنها را بدون تغییر قابل ملاحظه ای در عملکرد دانه ممکن می سازد. به طور کلی رقم PF7045/91 و لاین اصلاحی BL1 از ترکیب شونده های مناسب برای عملکرد دانه و مقدار پایین گلوکوزینولات ها هستند. تلاقی های PF7045/91×Shiralee و BL1×PF7045 دارای هتروزیس مثبت برای عملکرد دانه و هتروزیس منفی برای گلوکوزینولات ها بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رامئه، ولی اله، رضایی، عبدالمجید، و سعیدی، قدرت اله. (1382). مطالعه ژنتیکی عملکرد, گلوکوزینولات ها و درصدهای روغن و پروتئین در کلزا (.Brassica napus L). تحقیقات کشاورزی ایران، 22(2)، 105-119. SID. https://sid.ir/paper/16104/fa

    Vancouver: کپی

    رامئه ولی اله، رضایی عبدالمجید، سعیدی قدرت اله. مطالعه ژنتیکی عملکرد, گلوکوزینولات ها و درصدهای روغن و پروتئین در کلزا (.Brassica napus L). تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1382؛22(2):105-119. Available from: https://sid.ir/paper/16104/fa

    IEEE: کپی

    ولی اله رامئه، عبدالمجید رضایی، و قدرت اله سعیدی، “مطالعه ژنتیکی عملکرد, گلوکوزینولات ها و درصدهای روغن و پروتئین در کلزا (.Brassica napus L)،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 22، no. 2، pp. 105–119، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16104/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button