اثر ضد میکروبی اسانس وانیلین بر رشد چهار کپک Aspergilus niger, A.flavus, P.italicum و P. expansum در پوره سیب و محیط کشت PDA مورد بررسی قرار گرفت. با افزودن اسید سیتریک، pH پوره ها به 3.5 کاهش یافت و aw پوره سیب و PDA به ترتیب 0.987 و 1.003 تعیین شد. غلظت موثر اسانس وانیلین در سیستم PDA معادل 500mgl-1 برای کپک های P. italicum و 1000mgl-1, P.expansum برای کپک A. flavus و برای A. niger برابر 1500mg1-1 تعیین شد. در پوره سیب، غلظت لازم برای جلوگیری از رشد کپک های A. flavus و A.niger برابر 1500mg1-1 و برای کپک های P.italicum و P. expansum، برابر 1000mg1-1 به دست آمد.