مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

470
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پری بیوتیک تجاری ایمونوژن بر روی برخی فاکتورهای سیستم ایمنی ماهی شیربت Barbus grypus

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

چکیده

ایمونوژن پری بیوتیکی تجاری است که محصول یک ترکیب طبیعی شامل چندین ماده محرک مانند بتاگلوکان و مانان الیگوساکارید که به عنوان مکمل غذایی در آبزی پروری مورد استفاده قرار می گیرد. این پژوهش که به منظور بررسی برخی پارامترهای ایمنی ماهی شیربت (Barbus grypus) صورت پذیرفت, تعداد 360 قطعه بچه ماهی شیربت با وزن متوسط 2± 35 گرم به طور تصادفی به 4 تیمار (هر تیمار در 3 تکرار) تقسیم گردیدند, تیمارها به ترتیب با خوراک شامل ایمونوژن با سطوح, صفر, 5/0, 1 و 5/1 درصد به مدت 90 روز تغذیه شدند و در روزهای 30, 60 و 90 اقدام به خون گیری و اندازه گیری میزان لایزوزیم سرم, قدرت باکتری کشی سرم و میزان ایمونوگلبولین تام سرم گردید. بررسی فعالیت لایزوزیم سرم ماهیان نشان داد که فعالیت لایزوزیم سرم ماهیان تیمار تغذیه شده با 1 و 5/1 درصد ایمونوژن نسبت به گروه شاهد افزایش داشت اما از نظر آماری معنی دار نبود (05/0P>). میزان قدرت باکتری کشی سرم نیز در تیمار 5/1 درصد ایمونوژن در برخی مراحل نمونه گیری نسبت به تیمار کنترل افزایش معنی داری داشت (05/0P<). اما بررسی میزان ایمونوگلبولین تام سرم هیچ گونه تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0P>). نتایج این مطالعه نشان داد که برخی سطوح مختلف پری بیوتیک, بهبود پاسخ ایمنی ماهی (افزایش فعالیت لیزوزیم و قدرت باکتری کشی سرم) را به دنبال دارد اما مطالعات بیش تر, در زمینه استفاده از سطوح دیگر ایمنوژن لازم است تا این پری بیوتیک بتواند به عنوان مکمل غذایی مناسب در جیره غذایی ماهی شیربت استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روحانی زاده، سیامک، مصباح، مهرزاد، علیشاهی، مجتبی، محمدیان، تکاور، مکی نیا، سیدمحمد، و علیزاده، پرسام. (1393). بررسی اثر پری بیوتیک تجاری ایمونوژن بر روی برخی فاکتورهای سیستم ایمنی ماهی شیربت Barbus grypus. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 8(4 )، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/161629/fa

    Vancouver: کپی

    روحانی زاده سیامک، مصباح مهرزاد، علیشاهی مجتبی، محمدیان تکاور، مکی نیا سیدمحمد، علیزاده پرسام. بررسی اثر پری بیوتیک تجاری ایمونوژن بر روی برخی فاکتورهای سیستم ایمنی ماهی شیربت Barbus grypus. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1393؛8(4 ):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/161629/fa

    IEEE: کپی

    سیامک روحانی زاده، مهرزاد مصباح، مجتبی علیشاهی، تکاور محمدیان، سیدمحمد مکی نیا، و پرسام علیزاده، “بررسی اثر پری بیوتیک تجاری ایمونوژن بر روی برخی فاکتورهای سیستم ایمنی ماهی شیربت Barbus grypus،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 8، no. 4 ، pp. 23–34، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161629/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button