مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

721
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن کربوکسی متیل سلولز بر روی خواص مکانیکی فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر ژلاتین ماهی سردآبی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 90

چکیده

 اثر افزودن کربوکسی متیل سلولز بر روی خواص مکانیکی فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر ژلاتین ماهی سردآبی در این پژوهش از ژلاتین ماهی سرد آبی و کربوکسی متیل سلولز در تهیه فیلم استفاده گردید. ژلاتین ماهی سردآبی به دلیل دارا بودن ویژگی-های منحصربه فرد, هم چون با صرفه بودن از نظر اقتصادی, در دسترس بودن و قابلیت زیست تخریب پذیری جایگاه ویژه در بین بسته بندی های خوراکی دارد. این پژوهش برای اولین بار به اصلاح و بهبود خواص مکانیکی فیلم های ژلاتین ماهی سردآبی در ترکیب با کربوکسی متیل سلولز می پردازد. فیلم های ژلاتین ماهی سردآبی به همراه کربوکسی متیل سلولز در غلظت های 5/0, 10, 15 و 20 درصد با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. خواص مکانیکی به روش استاندارد ملی امریکا ASTM D88210 انجام شد. در آزمون مکانیکی فیلم های ترکیبی با افزایش غلظت کربوکسی متیل سلولز استحکام کششی (TS) از 04/21 به 74/27 (MPa) و مدول یانگ از 83/1372 تا 87/1842 (کیلوگرم بر مترمربع), به طور معنی داری افزایش یافت و درصد کشیدگی از 69/17 تا 39/15 کاهش معنی داری نشان نداد. با بررسی ایزوترم جذب فیلم های ترکیبی حاصل, مشخص شد که مقدار رطوبت آب تک لایه کم تر شده و باعث کاهش رطوبت تعادلی این فیلم ها می شود. با توجه به زیست تخریب پذیر بودن فیلم ها و بهبود خواص مکانیکی آن توسط کربوکسی متیل سلولز, می توان از این نوع بسته بندی در صنایع مختلف به ویژه صنعت غذا و به عنوان پوشش خوراکی برای بسته بندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوشخو، ژاله، و تبری، مهسا. (1396). اثر افزودن کربوکسی متیل سلولز بر روی خواص مکانیکی فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر ژلاتین ماهی سردآبی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 11(2 )، 83-90. SID. https://sid.ir/paper/161664/fa

    Vancouver: کپی

    خوشخو ژاله، تبری مهسا. اثر افزودن کربوکسی متیل سلولز بر روی خواص مکانیکی فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر ژلاتین ماهی سردآبی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1396؛11(2 ):83-90. Available from: https://sid.ir/paper/161664/fa

    IEEE: کپی

    ژاله خوشخو، و مهسا تبری، “اثر افزودن کربوکسی متیل سلولز بر روی خواص مکانیکی فیلم های خوراکی زیست تخریب پذیر ژلاتین ماهی سردآبی،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 11، no. 2 ، pp. 83–90، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161664/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا