مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

733
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و جداسازی باکتری های موجود در ضایعات خارجی ماهی پرورشی شیپ (Acipenser nudiventris) در مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 98

چکیده

 در این تحقیق تعداد 692 عدد ماهی شیپ پرورشی (با دامنه وزنی 570-19 گرم) از نظر ضایعات سطح خارجی بدن و وجود عوامل باکتریایی در آنها مورد بررسی قرار گرفتند. این تحقیق از خرداد تا مهرماه 1386 در انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان و کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری دکتر بهشتی که در مجاور حوزه سد سنگر رشت قرار دارند, انجام پذیرفت. تعداد 23 عدد ماهی شیپ دارای ضایعات مشخص بر روی نقاط مختلف سطح بدن شناسایی و مورد نمونه برداری قرار گرفتند. در نتیجه این بررسی بیشترین میزان ضایعات در ناحیه صفحات استخوانی (Scute) با درصد فراوانی 78.3 درصد و پس از آن به ترتیب, پوست (39.1 درصد) و باله (8.7 درصد) مشاهده شد. در بررسی باکتریایی نیز گونه های Aeromonas cavia و Acinetobacter lowffii هریک با درصد فراوانی 23.5 درصد بیشترین (نسبت به باکتری های جدا شده از کل) و گونه Pseudomonas flurescens و گونه ای از جنسEnterobacter  هریک با 2.9 درصد کمترین فراوانی را در ضایعات دارا بودند. همچنین گونه های Pseudomonas putida با 14.7 درصد,Aeromonas sobria  با 11.8 درصد,Acinetobacter calcoaceticus  با 8.9 درصد,Klebsiella oxytoca  و Aeromonas (sp) هریک با 5.9 درصد به ترتیب در رده های بعدی فراوانی قرار داشتند. در پوست بیشترین درصد فراوانی از گونه A.cavia با 25.1 درصد (نسبت به دیگر باکتری های جدا شده از همین اندام) و در صفحات استخوانی نیز بیشترین درصد فراوانی از همین گونه با فراوانی 26.4 درصد دیده شد, در باله ها بیشترین میزان متعلق به گونه A.lowffii با فراوانی 75 درصد بود. همان گونه که مشاهده می گردد تمامی باکتریایی جدا شده در این تحقیق از نوع گرم منفی می باشند. با توجه به ارتباطی که بین گونه های باکتریایی جدا شده در این بررسی و گونه های شناخته شده در محیط آب وجود دارد, مدیریت بهداشتی از لحاظ تامین کیفیت مناسب آب و جلوگیری از افزایش بار آلی موجود در آن و جلوگیری از دستکاری بیش از حد و ایجاد آسیب های احتمالی که زمینه را برای هجوم عوامل باکتریایی فراهم می نماید, ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابوالقاسمی، سیدجواد، سلطانی، مهدی، پورکاظمی، محمد، شریف پور، عیسی، جلالی جعفری، بهیار، و شناورماسوله، علیرضا. (1388). شناسایی و جداسازی باکتری های موجود در ضایعات خارجی ماهی پرورشی شیپ (Acipenser nudiventris) در مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 3(4)، 89-98. SID. https://sid.ir/paper/161705/fa

    Vancouver: کپی

    ابوالقاسمی سیدجواد، سلطانی مهدی، پورکاظمی محمد، شریف پور عیسی، جلالی جعفری بهیار، شناورماسوله علیرضا. شناسایی و جداسازی باکتری های موجود در ضایعات خارجی ماهی پرورشی شیپ (Acipenser nudiventris) در مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1388؛3(4):89-98. Available from: https://sid.ir/paper/161705/fa

    IEEE: کپی

    سیدجواد ابوالقاسمی، مهدی سلطانی، محمد پورکاظمی، عیسی شریف پور، بهیار جلالی جعفری، و علیرضا شناورماسوله، “شناسایی و جداسازی باکتری های موجود در ضایعات خارجی ماهی پرورشی شیپ (Acipenser nudiventris) در مجتمع تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 3، no. 4، pp. 89–98، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161705/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button