مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات کارگاه پرورش ماهی سردآبی قزل کاج بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی آب رودخانه هراز

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 رودخانه هراز از مهم ترین رودخانه های حوزه جنوبی دریای خزر به لحاظ وجود گونه های با ارزش بوم شناختی بالا به شمار می آید. به همین منظور ویژگی های فیزیکی و شیمیایی آب این رودخانه مورد بررسی قرار گرفت و اثر پساب مزرعه پرورش قزل آلای رنگین کمان قزل کاج بر روی کیفیت آب رودخانه هراز ارزیابی گردید. نمونه برداری در طول یک سال و به صورت فصلی از زمستان 1392 تا پاییز 1393 انجام شد. در مجموع 4 ایستگاه از قبل تا بعد از مزرعه پرورش ماهی تعیین شد. نتایج حاصل از آنالیز پارامترهای کیفی آب نشان داد که در ایستگاه 3 (خروجی پساب مزرعه) میزان فاکتورهای سولفات, فسفات, نیتریت, نیترات, سختی کل, دما و pH افزایش و میزان اکسیژن کاهش یافت که این امر بیانگر آلودگی بالای این ایستگاه داشت. مقایسه بار آلودگی بین ایستگاه های مورد بررسی نشان داد که ایستگاه 4 که بلافاصله بعد از خروجی مزرعه قرار داشت از آلودگی بیش تری نسبت به ایستگاه های بالادست برخوردار بود و با فاصله گرفتن از مزرعه, از درجه آلودگی آب کم می شد. نتایج این پژوهش نشان داد؛ ایستگاهی که بلافاصله بعد از مزرعه قرار دارد, آلودگی بیش تری نسبت به ایستگاه های قبلی دارد و با افزایش فاصله از مزرعه, رودخانه دارای روند خودپالایی شده و درجه آلودگی آب کاهش می یابد و در نهایت در طبقه با کیفیت بالاتر قرار می گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرخوش، سپیده، پاتیمار، رحمان، و جعفریان، حجت اله. (1396). اثرات کارگاه پرورش ماهی سردآبی قزل کاج بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی آب رودخانه هراز. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 11(1 )، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/161862/fa

    Vancouver: کپی

    سرخوش سپیده، پاتیمار رحمان، جعفریان حجت اله. اثرات کارگاه پرورش ماهی سردآبی قزل کاج بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی آب رودخانه هراز. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1396؛11(1 ):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/161862/fa

    IEEE: کپی

    سپیده سرخوش، رحمان پاتیمار، و حجت اله جعفریان، “اثرات کارگاه پرورش ماهی سردآبی قزل کاج بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی آب رودخانه هراز،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 11، no. 1 ، pp. 51–60، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161862/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button