مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر درجه حرارت در غلظت کشنده (LC50 96 -h) سم سایپرمترین (Cypermethrin) در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901)

صفحات

 صفحه شروع 421 | صفحه پایان 435

کلیدواژه

سفیدماهی Rutilus frisii kutum) Q2
LC50 96h)Q2

چکیده

 طی این تحقیق سمیت حاد حشره کش سایپرمترین در سه سطح دمایی مختلف (15 و 20 و 25 درجه سانتی گراد) در بچه ماهیان 1±3 گرمی (میانگین± SD) سفیدماهی دریای خزر (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901) به منظور تعیین غلظت کشنده 50 درصد از جمعیت ماهیان در 96 ساعت مطالعه و بررسی شد. آزمایش ها به صورت ساکن [2] و بر اساس روش استاندارد O.E.C.D به مدت 4 شبانه روز (96ساعت) انجام و پارامترهای موثر فیزیکوشیمیایی آب از جمله pH, سختی کل, اکسیژن محلول و درجه حرارت کنترل شد. آزمایش های ابتدایی به منظور یافتن محدوده کشندگی با رهاسازی بچه ماهیان به داخل آکواریوم هایی که به حجم 20 لیتر آبگیری و به طور مداوم هوادهی می شدند به تعداد 10 عدد بچه ماهی برای هر آکواریوم انجام شد و پس از به دست آمدن محدوده کشندگی تیمارهای نهایی با 6 تیمار و 3 تکرار مشخص شد و در نهایت بر اساس نتایج و با استفاده از آنالیز پروبیت, مقادیر LC 10, LC 30, LC 50, LC 70, LC 90 و LC 99 در 24, 48, 72 و 96 ساعت برای هر سه سطح دمایی بر روی سفیدماهی اندازه گیری شد و سمیت حاد (LC 50 96- h) سم سایپرمترین برای بچه ماهی سفید در دماهای 15±1oC, 20±1oC و 25±1oC به ترتیب برابر 1.54, 1.49 و 1.30 میکروگرم در لیتر به دست آمد. نتایج نشان داد با افزایش درجه حرارت سمیت سایپرمترین افزایش می یابد و مرگ ومیر بیش تری برای ماهیان اتفاق می افتد. در این آزمایش از نظر بالینی علائمی مانند خون مردگی در ناحیه ساقه دمی, تنفس غیرعادی, شنای نامنظم در ماهیان مورد آزمایش مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، سعید، میرواقفی، علیرضا، عابدی، مجید، و طاهریان، مهدی. (1394). بررسی اثر درجه حرارت در غلظت کشنده (LC50 96 -h) سم سایپرمترین (Cypermethrin) در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(3)، 421-435. SID. https://sid.ir/paper/162048/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی سعید، میرواقفی علیرضا، عابدی مجید، طاهریان مهدی. بررسی اثر درجه حرارت در غلظت کشنده (LC50 96 -h) سم سایپرمترین (Cypermethrin) در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(3):421-435. Available from: https://sid.ir/paper/162048/fa

    IEEE: کپی

    سعید شهبازی، علیرضا میرواقفی، مجید عابدی، و مهدی طاهریان، “بررسی اثر درجه حرارت در غلظت کشنده (LC50 96 -h) سم سایپرمترین (Cypermethrin) در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 3، pp. 421–435، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162048/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button