مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهیان پار آزاد دریای خزر در دوره های غذادهی، گرسنگی و تغذیه مجدد

صفحات

 صفحه شروع 229 | صفحه پایان 242

چکیده

 این مطالعه به منظور مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهی پار آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) در شرایط مختلف تغذیه ای انجام گردید. تعداد 900 ماهی پار آزاد خزر (SD±1) 12.5 گرم در شرایط مختلف تغذیه ای شامل شش هفته غذادهی کامل (FFF یا شاهد), سه هفته گرسنگی و سه هفته تغذیه مجدد (SF), سه هفته غذادهی و سه هفته گرسنگی (FS), دو هفته غذادهی, دو هفته گرسنگی و دو هفته تغذیه مجدد (FSF), دو هفته گرسنگی, دو هفته غذادهی و دو هفته گرسنگی (SFS) و شش هفته گرسنگی کامل (SSS) نگه داری شدند. پس از اعمال شرایط مختلف تغذیه ای ترکیب اسیدهای چرب بافت بدن بوسیله GC/FID آنالیز شد. مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) با افزایش دوره های گرسنگی نسبت به تیمار شاهد (35.14 درصد) کاهش یافت و به 32.32 درصد در تیمار SSS رسید, در عوض نسبت اسیدهای چرب اشباع (SFA) و اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) به ترتیب از 27.25 و 27.10 در تیمار FFF به 32.81 و 31.54 درصد در تیمار SSS افزایش یافتند (P<0.05). مقادیر لینولنیک اسید (LNA) و شاخص نسبت 22 و 18.20 PUFA C (به ترتیب 1.62 درصد و 0.27 در تیمار FFF) در اثر افزایش دوره گرسنگی کاهش یافتند و به مقادیر 1.19 درصد و 0.22 در تیمار SSS رسیدند, در مقابل میزان ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) به طور معنی داری افزایش یافتند و به ترتیب از 4.55 و 14.12 در تیمار FFF به 6.46 و 15.6 درصد درتیمار SSSرسیدند. در دوره های تغذیه مجدد, اسیدهای چرب روند عکس داشته و به سطوح خود در تیمار شاهد نزدیک شدند. بنابراین ماهی آزاد دریای خزر در شرایط مختلف تغذیه ای اسیدهای چرب را به صورت انتخابی جهت تامین انرژی و اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز خود, ذخیره, تبدیل و یا مصرف می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منیعی، فاطمه، ایمان پورنمین، جاوید، عابدیان کناری، عبدالمحمد، خوش خلق، مجیدرضا، و امیری مقدم، جمشید. (1390). مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهیان پار آزاد دریای خزر در دوره های غذادهی, گرسنگی و تغذیه مجدد. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 64(3)، 229-242. SID. https://sid.ir/paper/162089/fa

    Vancouver: کپی

    منیعی فاطمه، ایمان پورنمین جاوید، عابدیان کناری عبدالمحمد، خوش خلق مجیدرضا، امیری مقدم جمشید. مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهیان پار آزاد دریای خزر در دوره های غذادهی, گرسنگی و تغذیه مجدد. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1390؛64(3):229-242. Available from: https://sid.ir/paper/162089/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه منیعی، جاوید ایمان پورنمین، عبدالمحمد عابدیان کناری، مجیدرضا خوش خلق، و جمشید امیری مقدم، “مقایسه ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهیان پار آزاد دریای خزر در دوره های غذادهی, گرسنگی و تغذیه مجدد،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 64، no. 3، pp. 229–242، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button