مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

650
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین فرمولاسیون کراکر ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) و بررسی تغییرات کیفی آن طی سه ماه نگهداری در دمای اتاق

صفحات

 صفحه شروع 589 | صفحه پایان 602

چکیده

 هدف از این پژوهش تعیین فرمولاسیون کراکر ماهی از کپور نقره ای و بررسی تغییرات کیفی کراکر تهیه شده در چهار بازه زمانی (0, 30, 60 و 90 روز) طی دوره نگهداری در دمای اتاق بود. تیمارهای مورد بررسی در این تحقیق شامل کراکر خشک (زمان خشک کردن 2 ساعت), کراکر سرخ شده که زمان خشک کردن آن یک ساعت در نظر گرفته شد و تیمار پایانی, کراکر خشکی بود که در پایان هر دوره نگهداری سرخ می شد. میزان پروتئین, کربوهیدرات, خاکستر و رطوبت تیمار خشک شده بیشتر از دو تیمار دیگر بود (p>0.05). بیشترین میزان چربی در تیمار سرخ شده مشاهده شد (p<0.05). pH در هر سه تیمار روند افزایشی را نشان داد (p<0.05). تغییرات میزان تیوباربیتوریک اسید در تیمار خشک شده طی دوره نگهداری معنی دار نبود (p>0.05), اما در تیمار سرخ شده و تیمار خشک و سرخ شده تفاوت معنی داری مشاهده شد (p<0.05). در سنجش میزان اسیدهای چرب آزاد, بیشترین تغییر و نوسان در تیمار خشک شده مشاهده شد که البته در مجموع, بین میزان اسیدهای چرب آزاد روز صفر و روز 90 در هر سه تیمار تفاوت معنی داری مشاهده نشد (p>0.05). شمارش تعداد باکتری کل در همه زمان های نمونه برداری در این تحقیق صفر بود. نتایج بررسی خصوصیات رنگی نشان داد که روشنایی تیمار خشک و سرخ شده از دو تیمار دیگر بیشتر بود (p<0.05). در پایان دوره نگهداری, روشنایی هر سه تیمار کاهش یافت (p<0.05). ارزیابی حسی بیانگر مقبولیت بیشتر تیمار خشک و سرخ شده نسبت به سایر تیمارها بود. به طور کلی, نتایج این تحقیق نشان داد که در هر سه تیمار مذکور بار باکتریایی وجود نداشت, اما خواص حسی مانند طعم, بو, بافت, رنگ و پذیرش کلی در تیمار پایانی بهتر بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شعبان پور، بهاره، کردجزی، معظمه، و کمری، سمیرا. (1394). تعیین فرمولاسیون کراکر ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) و بررسی تغییرات کیفی آن طی سه ماه نگهداری در دمای اتاق. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(4)، 589-602. SID. https://sid.ir/paper/162097/fa

    Vancouver: کپی

    شعبان پور بهاره، کردجزی معظمه، کمری سمیرا. تعیین فرمولاسیون کراکر ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) و بررسی تغییرات کیفی آن طی سه ماه نگهداری در دمای اتاق. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(4):589-602. Available from: https://sid.ir/paper/162097/fa

    IEEE: کپی

    بهاره شعبان پور، معظمه کردجزی، و سمیرا کمری، “تعیین فرمولاسیون کراکر ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) و بررسی تغییرات کیفی آن طی سه ماه نگهداری در دمای اتاق،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 4، pp. 589–602، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162097/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button