مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

856
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف مکمل بتائین جیره غذایی در شاخص های رشد، کارآیی تغذیه و میزان بقای لارو ماهی سوف معمولی (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785)

صفحات

 صفحه شروع 347 | صفحه پایان 358

چکیده

 این مطالعه برای بررسی تاثیرات سطوح مختلف مکمل بتائین در شاخص های رشد, کارآیی تغذیه و میزان بقای لارو ماهی سوف معمولی انجام گرفت. از روز دوازدهم پس از تفریخ (وزن اولیه 1.52±0.06 میلی گرم) لاروها به یکی از 6 جیره فرموله شده غذای آغازین ماهی قزل آلای رنگین کمان (Bio Optimal), غذای آغازین ماهی قزل آلای رنگین کمان به همراه مکمل بتائین (Bio Optimal + Betaine) در 5 سطح 0.5, 1, 1.5, 2 و 2.5 درصد تغییر عادت غذایی یافتند و 1 تیمار تا انتهای آزمایش غذای زنده (ناپلی آرتمیا) دریافت کرد. آزمایش 4 هفته (تا 40 روز پس از تفریخ) به طول انجامید. لاروهای تغذیه شده با غذای زنده وضعیت بهتری از نظر میانگین وزن نهایی, افزایش وزن, میانگین رشد روزانه, ضریب رشد ویژه, طول نهایی لارو و شاخص وضعیت نسبت به دیگر تیمارها داشتند (p<0.05) افزودن سطوح مختلف مکمل بتائین به غذای آغازین قزل آلای رنگین کمان اثر معنی داری در شاخص های رشد لارو ماهی سوف معمولی نداشت (P>0.05) ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارهای مختلف تفاوتی نداشت (P>0.05) و فقط در مورد ضریب کارآیی تغذیه تیمار غذای زنده وضعیت بهتری را نشان داد (P<0.05). بیشترین میزان بقا و هم نوع خواری در لاروهای تغذیه شده با غذای زنده بود؛ در حالی که, لاروهای تغذیه شده با جیره های فرموله شده (بیواپتیمال و بیواپتیمال + سطوح مختلف مکمل بتائین) تا روز 33 پس از تفریخ زنده ماندند. بر اساس نتایج می توان بیان کرد که عادت دهی لارو ماهی سوف معمولی به غذاهای مصنوعی نیازمند مطالعات بیشتری است و استفاده از مکمل بتائین در جیره لارو باید در دوره زمانی مناسب تری از لحاظ تکامل فیزیولوژیکی لارو صورت بگیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمی راد، محمود، فرهنگی، مهرداد، مجازی امیری، باقر، عفت پناه، ایرج، و منصوری طلایی، حدیث. (1392). تاثیر سطوح مختلف مکمل بتائین جیره غذایی در شاخص های رشد, کارآیی تغذیه و میزان بقای لارو ماهی سوف معمولی (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 66(3)، 347-358. SID. https://sid.ir/paper/162189/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمی راد محمود، فرهنگی مهرداد، مجازی امیری باقر، عفت پناه ایرج، منصوری طلایی حدیث. تاثیر سطوح مختلف مکمل بتائین جیره غذایی در شاخص های رشد, کارآیی تغذیه و میزان بقای لارو ماهی سوف معمولی (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1392؛66(3):347-358. Available from: https://sid.ir/paper/162189/fa

    IEEE: کپی

    محمود عظیمی راد، مهرداد فرهنگی، باقر مجازی امیری، ایرج عفت پناه، و حدیث منصوری طلایی، “تاثیر سطوح مختلف مکمل بتائین جیره غذایی در شاخص های رشد, کارآیی تغذیه و میزان بقای لارو ماهی سوف معمولی (Sander lucioperca; Linnaeus, 1785)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 66، no. 3، pp. 347–358، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162189/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button