مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برون تنی ویژگی های ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی سلوموسیت مشتق شده از توتیای دریایی نقب زن (Echinometra matheai) و عصاره های آن

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 83

چکیده

 در این مطالعه فعالیت ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی سلوموسیت مشتق شده از توتیای دریایی و عصاره های آّبی و آلی حاصل از آن, مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور نمونه های زنده توتیای دریایی از سواحل خلیج فارس (بندر بوشهر) جمع آوری گردید و سلوموسیت ها از مایع سلومیک آن جداسازی و سپس عصاره گیری شدند. اثر ضد باکتریایی سلوموسیت و عصاره ها بر گونه های باکتریایی Staphlococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coliو Pseudomonas aeruginosa ارزیابی شد و نتایج نشان داد این ترکیات اثر ضد باکتریایی قوی بر باکتری های مورد مطالعه داشتند. همچنین, اثرات ضد اکسیدانیِ سلوموسیت و هر یک از عصاره ها مورد ارزیابی قرار گرفت به طوری که فاز آبی بیشترین اثر را بر کاهش رادیکال آزاد DPPH و فاز آلی بیشترین اثر را بر حذف رادیکال آزاد ABTS نشان دادند. به طور-کلی نتایج این تحقیق نشان داد سلوموسیت و عصاره های حاصل از آن واجد اثرات ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی قوی ای هستند, بیشترین اثر حذف کنندگی سلوموسیت, فاز آبی و فاز آلی بر رادیکال های آزاد DPPH, ABTS و همچنین کاهندگی آهن به ترتیب در غلظت های 25/1, 5 و 5 میلی گرم در میلی لیتر مشاهده شد؛ همچنین نتایج ارزیابی ضد باکتریایی سلوموسیت, فاز آبی و فاز آلی نشان داد مقادیر مربوط به MICو MBC برای هر یک از ترکیبات با هم برابر است, به طوری که MIC ( و یا MBC) این ترکیبات بر باکتری های Staphlococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa به ترتیب, برای سلوموسیت در غلظت های بیشتر از 5, 5/2, 5/2و 5 میکروگرم در میلی لیتر, برای فاز آبی در غلظت های 5/2, 019/0, 019/0 و 019/0 میکروگرم در میلی لیتر و برای فاز آلی در غلظت های بیشتر از 5, 625/0, 625/0و 5/2 میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد. با توجه به فعالیت ضدمیکروبی و ضد-اکسیدانی ترکیبات مورد مطالعه از توتیای دریایی می توانند به عنوان عامل ضدباکتریایی, ضد اکسیدانی در بسته بندی مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاویانی، سجاد، حسینی، سیدفخرالدین، و رضایی، مسعود. (1398). بررسی برون تنی ویژگی های ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی سلوموسیت مشتق شده از توتیای دریایی نقب زن (Echinometra matheai) و عصاره های آن. شیلات (منابع طبیعی ایران)، 72(1 )، 69-83. SID. https://sid.ir/paper/162248/fa

    Vancouver: کپی

    کاویانی سجاد، حسینی سیدفخرالدین، رضایی مسعود. بررسی برون تنی ویژگی های ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی سلوموسیت مشتق شده از توتیای دریایی نقب زن (Echinometra matheai) و عصاره های آن. شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1398؛72(1 ):69-83. Available from: https://sid.ir/paper/162248/fa

    IEEE: کپی

    سجاد کاویانی، سیدفخرالدین حسینی، و مسعود رضایی، “بررسی برون تنی ویژگی های ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی سلوموسیت مشتق شده از توتیای دریایی نقب زن (Echinometra matheai) و عصاره های آن،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 72، no. 1 ، pp. 69–83، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162248/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button