مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,019
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان عناصر غذایی در نهال های درجه بندی شده بلندمازو (Quercus castaneifolia)

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 تولید نهال با کیفیت مناسب و افزایش عملکرد برای موفقیت هر جنگلکاری ضروری است. ازآنجا که از عوامل مختلفی برای ارزیابی کیفیت نهال جنگلی استفاده می شود, در این تحقیق از ارزیابی میزان وجود برخی از عناصر غذایی در ارتباط با اندازه نهال استفاده شد. نمونه برداری نهال در دو زمان, یکی در اوایل شهریور و دوم در اسفند از پلات های تصادفی به ابعاد 30´30 سانتی متر در بستر خزانه انجام گرفت. پس از درجه بندی نهال ها برمبنای قطر یقه نهال, برای اندازه گیری عناصر غذایی از هر درجه قطری, وزن مشخصی از نمونه های ریشه و برگ پنج نهال جدا از هم آسیاب و پودر شد. اندازه گیری نیتروژن به روش کجلدال صورت گرفت و برای اندازه گیری فسفر و پتاسیم در عصاره حاصل از هضم به طریق سوزاندن خشک و استفاده از اسید کلریدریک پس از رساندن نمونه به حجم 50 میلی لیتر, غلظت عناصر به کمک دستگاه فلیم فتومتر مشخص شد. عنصر کلسیم در عصاره حاصل از هضم به روش سوزاندن خشک و استفاده از اسید کلریدریک و به کمک دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین غلظت مواد غذایی در برگ نهال های درجه بندی شده در اوایل شهریور و ریشه آنها در اسفند وجود ندارد, اما غلظت مواد غذایی در ریشه نهال های بزرگ تر در اوایل شهریور بیشتر از نهال های کوچک تر بود. دلیل آن توانایی بیشتر این نهال ها برای جذب مواد غذایی به منظور رشد بیشتر خود در نهالستان است. مقدار مواد غذایی در نهال های بزرگ تر بیشتر از کوچک ترها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهرزاده موسویان، سیده مریم، ترکمن، جواد، رستمی شاهراجی، تیمور، و شیخکانلوی میلان، محمد. (1396). بررسی میزان عناصر غذایی در نهال های درجه بندی شده بلندمازو (Quercus castaneifolia). جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، 70(1 )، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/162901/fa

    Vancouver: کپی

    طاهرزاده موسویان سیده مریم، ترکمن جواد، رستمی شاهراجی تیمور، شیخکانلوی میلان محمد. بررسی میزان عناصر غذایی در نهال های درجه بندی شده بلندمازو (Quercus castaneifolia). جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1396؛70(1 ):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/162901/fa

    IEEE: کپی

    سیده مریم طاهرزاده موسویان، جواد ترکمن، تیمور رستمی شاهراجی، و محمد شیخکانلوی میلان، “بررسی میزان عناصر غذایی در نهال های درجه بندی شده بلندمازو (Quercus castaneifolia)،” جنگل و فرآورده های چوب (منابع طبیعی ایران)، vol. 70، no. 1 ، pp. 11–20، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162901/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button