مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی باکتری های خاکزی باغ های انگور استان قزوین و بررسی اثر بازدارندگی آنها بر Rhizobium vitis، عامل گال ریشه و طوقه انگور

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 90

چکیده

 گال طوقه و ریشه ناشی از باکتری Rhizobium vitis از مهمترین بیماری های انگور در سراسر جهان به شمار می آید. از آنجایی که تاکنون کنترل شیمیایی موثری برای این بیماری ارائه نشده است, کنترل آن با برخی باکتری های آنتاگونیست مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش با هدف شناسایی باکتری های خاکزی باغ های انگور استان قزوین و بررسی اثر آنتاگونیستی آنها بر Rh. vitis انجام شد. از نمونه های جمع آوری شده از خاک و ریشه و طوقه انگور در 22 منطقه استان, 210 جدایه به دست آمد و پس از گروه بندی, 73 جدایه برای بررسی بیشتر انتخاب شدند. شناسایی جدایه ها با آزمون های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انجام شد. به علاوه, از آغازگرهای Bsub5F/Bsub3R برای تایید شناسایی جدایه های مشکوک به Bacillus subtilis استفاده شد. توانایی جدایه ها در تولید آنتی بیوتیک, سیدروفور, سیانید هیدروژن و آنزیم پروتئاز بررسی گردید و جهت شناسایی جدایه های سودوموناس فلئورسنت دارای ژن های PhID و hcnABC, به ترتیب از آغازگرهای PhI2a /PhI2b و PM2 /PM7-26R استفاده شد. اثر آنتاگونیستی پنج جدایه, انتخاب شده از بین باکتری های مختلف شناسایی شده, بر باکتری عامل بیماری روی قطعات شلغم و هویج بررسی گردید. بر اساس نتایج, جدایه های آنتاگونیست به بیوارهای I, III و IV از Pseudomonas fluorescens و B. subtilis تعلق داشتند. همه جدایه های مذکور با تولید آنتی بیوتیک از رشد Rh. Vitis جلوگیری کردند. به علاوه, بیوارهای I, III و IV از P. fluorescens قادر به تولید پروتئاز و سیانید هیدروژن بودند اما در تولید سیدروفور, نتایج متفاوتی را نشان دادند. آغازگرهای اختصاصی وجود ژن های PhID و hcnABC را در بعضی از جدایه های بیووارهای I و IV از P. fluorescens به اثبات رساندند. دو جدایه از بیووار I و یک جدایه از بیووار IV از P. fluorescens و نیز دو جدایه از B. subtilis به طور کامل از تشکیل گالتوسط Rh. vitis روی قطعات شلغم و هویج جلوگیری کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسمعیلی، مونا، و معرفت، علیرضا. (1394). شناسایی باکتری های خاکزی باغ های انگور استان قزوین و بررسی اثر بازدارندگی آنها بر Rhizobium vitis, عامل گال ریشه و طوقه انگور. گیاه پزشکی (مجله علمی کشاورزی)، 38(1)، 79-90. SID. https://sid.ir/paper/164997/fa

    Vancouver: کپی

    اسمعیلی مونا، معرفت علیرضا. شناسایی باکتری های خاکزی باغ های انگور استان قزوین و بررسی اثر بازدارندگی آنها بر Rhizobium vitis, عامل گال ریشه و طوقه انگور. گیاه پزشکی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1394؛38(1):79-90. Available from: https://sid.ir/paper/164997/fa

    IEEE: کپی

    مونا اسمعیلی، و علیرضا معرفت، “شناسایی باکتری های خاکزی باغ های انگور استان قزوین و بررسی اثر بازدارندگی آنها بر Rhizobium vitis, عامل گال ریشه و طوقه انگور،” گیاه پزشکی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 38، no. 1، pp. 79–90، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/164997/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button