مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه های گرده افشانی شده و گرده افشانی نشده دو رقم خرما (Phoenix dactylifera L.) در مراحل مختلف رشد و نمو میوه

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 74

چکیده

 این پژوهش در راستای مقایسه خصوصیات مختلف میوه خرمای گرده افشانی شده و نشده دو رقم شاهانی و پیارم در مراحل مختلف رشد صورت گرفت. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی میوه های گرده افشانی شده و نشده دو رقم, طی چهار مرحله کیمری, خلال, رطب و تمار مورد مطالعه قرار گرفتند. طبق نتایج بدست آمده, در میوه های گرده افشانی شده طول و قطر میوه از مرحله کیمری به مرحله خلال افزایش قابل توجهی نشان داد (در پیارم طول میوه از 17 به 46 میلی متر و در شاهانی از 14 به 43 میلی متر). وزن میوه طی رشد و نمو, در مرحله خلال به حداکثر میزان خود رسید (در پیارم به 10 و در شاهانی به 7 گرم). درصد رطوبت به طور پیوسته کاهش یافت به طوری که در مرحله تمار در شاهانی به 22 و در پیارم به 20 درصد رسید. کل مواد جامد محلول طی رشد و نمو میوه افزایش نشان داد. میزان فنول و فلاونوئید ها و درصد خاکستر ابتدا بالا بود اما در مراحل آخر به تدریج کاهش یافت. در میوه های گرده افشانی نشده تغییر قابل توجهی در میزان عناصر سدیم و پتاسیم, خاکستر و وزن میوه طی مراحل مختلف مشاهده نگردید. اگر چه همزمان با رشد میوه, ماده خشک و درصد مواد جامد محلول افزایش یافت اما در مقایسه با میوه های گرده افشانی نشده ناچیز بود. به طور کلی میوه در هر دو رقم منحنی رشد سیگموئیدی نشان داد. میوه های پارتنوکارپ در مقایسه با میوه های گرده افشانی شده میزان فنل کل و فلاونوئید بیشتری داشتند درحالیکه در سایر صفات مقدارکمتری نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رستگار، سمیه، و راحمی، مجید. (1394). مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه های گرده افشانی شده و گرده افشانی نشده دو رقم خرما (Phoenix dactylifera L.) در مراحل مختلف رشد و نمو میوه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 38(1)، 65-74. SID. https://sid.ir/paper/165082/fa

    Vancouver: کپی

    رستگار سمیه، راحمی مجید. مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه های گرده افشانی شده و گرده افشانی نشده دو رقم خرما (Phoenix dactylifera L.) در مراحل مختلف رشد و نمو میوه. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1394؛38(1):65-74. Available from: https://sid.ir/paper/165082/fa

    IEEE: کپی

    سمیه رستگار، و مجید راحمی، “مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه های گرده افشانی شده و گرده افشانی نشده دو رقم خرما (Phoenix dactylifera L.) در مراحل مختلف رشد و نمو میوه،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 38، no. 1، pp. 65–74، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165082/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button