مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه علیت جهت مطالعه صفات مرفو-فیزیولوژیک، عملکرد و صفات مربوط به عملکرد ژنوتیپ های عدس در شرایط دیم

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

چکیده

 در مطالعات بیولوژیکی از پارامترهای آماری می توان جهت آزمون تفاوت ها و ارزیابی صفات مرفوفیزیولوژیک در یک جمعیت گیاهی استفاده نمود. به منظور شناسایی صفات مربوط به عملکرد دانه آزمایشی با استفاده از 14 ژنوتیپ عدس در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم گچساران اجرا گردید. تجزیه واریانس داده ها حاکی از وجود تفاوت معنی دار بین ژنوتیپ ها برای اکثر صفات اندازه گیری شده بود. نتایج نشان داد که عملکرد دانه با تعداد غلاف پر در بوته, وزن صد دانه و میزان کلروفیل همبستگی مثبتی دارد. در تجزیه رگرسیون چندگانه به روش گام به گام صفت تعداد غلاف پر در بوته به عنوان اولین صفت وارد مدل شد و توانست به تنهایی 78.5 درصد از تغییرات عملکرد را توجیه نماید. پس از آن صفات میزان کلروفیل و وزن صد دانه به ترتیب وارد مدل شدند که در مجموع حدود 89.3 درصد از تغییرات عملکرد دانه را توجیه کردند. تجزیه علیت در خصوص کارایی اثرات مستقیم و غیرمستقیم صفات بر روی عملکرد دانه نشان داد که صفات تعداد غلاف پر در بوته, میزان کلروفیل, وزن صد دانه به ترتیب بیشترین اثر مستقیم و مثبت را با عملکرد دانه داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدی، فاطمه، نباتی احمدی، داریوش، محمدی، محتشم، و کریمی زاده، رحمت اله. (1395). تجزیه علیت جهت مطالعه صفات مرفو-فیزیولوژیک, عملکرد و صفات مربوط به عملکرد ژنوتیپ های عدس در شرایط دیم. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 39(2)، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/165211/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدی فاطمه، نباتی احمدی داریوش، محمدی محتشم، کریمی زاده رحمت اله. تجزیه علیت جهت مطالعه صفات مرفو-فیزیولوژیک, عملکرد و صفات مربوط به عملکرد ژنوتیپ های عدس در شرایط دیم. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1395؛39(2):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/165211/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه زاهدی، داریوش نباتی احمدی، محتشم محمدی، و رحمت اله کریمی زاده، “تجزیه علیت جهت مطالعه صفات مرفو-فیزیولوژیک, عملکرد و صفات مربوط به عملکرد ژنوتیپ های عدس در شرایط دیم،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 39، no. 2، pp. 71–80، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165211/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button