مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

777
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد برگی پوترسین و عناصر غذایی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) در اهواز

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 118

چکیده

 به منظور مطالعه اثر کاربرد برگی پوترسین و برخی عناصر غذایی بر ویژگی های فیزیولوژیک و عملکرد گندم, آزمایشی در سال زراعی 1390-1389 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت طرح کرت های خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد برگی پوترسین, بر و مولیبدن در مراحل پنجه زنی + غلاف رفتن باعث افزایش معنی دار عملکرد دانه شد. کاربرد پوترسین به طور معنی دار دوام سطح برگ و شاخص سطح برگ را افزایش داد. با کاربرد برگی عناصر غذایی جذب و تحلیل دی اکسید کربن و هدایت روزنه ای در هر دو رقم نسبت به شاهد (بدون کاربرد عناصر) افزایش یافت. بنابراین دمای برگ کاهش معنی داری نشان داد. بیشترین میزان تنفس در تیمار شاهد و کمترین آن مربوط به تیمار پوترسین (پنجه زنی+ غلاف رفتن) بود. کاربرد برگی عناصر, سرعت پر شدن دانه و دوره پر شدن موثر دانه را نسبت به شاهد افزایش داد. سرعت پر شدن دانه در رقم چمران 91.27 میلی گرم در روز بود که کاربرد برگی پوترسین در طی پنجه زنی و غلاف رفتن آن را به 145.09 میلی گرم در روز افزایش داد. با توجه به اینکه گرمای زود رس بهاره در اهواز یکی از عوامل محدود کننده عملکرد گندم می باشد لذا به نظر می رسد کاربرد برگی عناصر از طریق کاهش تنفس و دمای برگ, افزایش هدایت روزنه ای, فتوسنتز, شاخص سطح برگ و طول عمر برگ می تواند طول دوره پر شدن موثر دانه را افزایش داده و در نهایت سبب بهبود عملکرد دانه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمادی، مریم سادات، حسیبی، پیمان، و عظیمی، عبدالرضا. (1393). اثر کاربرد برگی پوترسین و عناصر غذایی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) در اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 37(4)، 107-118. SID. https://sid.ir/paper/165223/fa

    Vancouver: کپی

    عمادی مریم سادات، حسیبی پیمان، عظیمی عبدالرضا. اثر کاربرد برگی پوترسین و عناصر غذایی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) در اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1393؛37(4):107-118. Available from: https://sid.ir/paper/165223/fa

    IEEE: کپی

    مریم سادات عمادی، پیمان حسیبی، و عبدالرضا عظیمی، “اثر کاربرد برگی پوترسین و عناصر غذایی بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان (.Triticum aestivum L) در اهواز،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 37، no. 4، pp. 107–118، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/165223/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button