Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

295
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

442
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف سولفات روی بر عملکرد دانه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم چمران در شرایط تنش گرمای انتهای فصل در اهواز

صفحات

 صفحه شروع 254 | صفحه پایان 267

چکیده

 به منظور بررسی اثر مقادیر سولفات روی بر واکنش گندم رقم چمران به تنش گرمای انتهای فصل در شرایط آب و هوایی اهواز, آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در دو سال زراعی 95-1394 و 96-1395 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه تاریخ کاشت (هشتم آذر, 23 آذر و نهم دی) در کرت های اصلی و پنج سطح سولفات روی (صفر: شاهد, 10, 20, 30 و 40 کیلوگرم در هکتار) در کرت های فرعی قرار داده شدند. نتایج نشان داد که با تاخیر در کاشت به دلیل وقوع تنش گرمای انتهای فصل, عملکرد دانه کاهش یافت. بیشترین و کمترین مقدار عملکرد دانه (به ترتیب 6726 و 2884 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ های کاشت اول و سوم بدست آمد. نتایج نشان داد که با افزایش مصرف سولفات روی, عملکرد دانه افزایش یافته و حداکثر مقدار آن (6724 کیلوگرم در هکتار) از تیمار 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی بدست آمد. نتایج مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین مقدار عملکرد دانه (6508 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت اول (هشتم آذر) و مصرف 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و کمترین مقدار آن (2958 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت سوم (نهم دی) و عدم مصرف سولفات روی حاصل شد. بر اساس نتایج آزمایش حاضر, تاخیر در کشت گندم باعث وقوع تنش گرمای انتهای فصل شده و مصرف 30 کیلوگرم در هکتار سولفات روی باعث کاهش اثر تنش گرما و بهبود عملکرد دانه گندم شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشتطی، علی، و موسوی، سیدهاشم. (1398). اثر مصرف سولفات روی بر عملکرد دانه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم چمران در شرایط تنش گرمای انتهای فصل در اهواز. مجله علوم زراعی ایران، 21(3 )، 254-267. SID. https://sid.ir/paper/376122/fa

    Vancouver: کپی

    مشتطی علی، موسوی سیدهاشم. اثر مصرف سولفات روی بر عملکرد دانه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم چمران در شرایط تنش گرمای انتهای فصل در اهواز. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1398؛21(3 ):254-267. Available from: https://sid.ir/paper/376122/fa

    IEEE: کپی

    علی مشتطی، و سیدهاشم موسوی، “اثر مصرف سولفات روی بر عملکرد دانه گندم نان (.Triticum aestivum L) رقم چمران در شرایط تنش گرمای انتهای فصل در اهواز،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 21، no. 3 ، pp. 254–267، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376122/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا