مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,327
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

998
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فنولوژی رشد ارقام مختلف سویا بعد از برداشت برنج در گیلان

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

کشت دوم محصولات زراعی یکی از راهکارهای مورد توجه در افزایش بهره وری در کشاورزی می باشد. به منظور افزایش بهره وری شالیزارهای گیلان از طریق استفاده بهینه از زمین در واحد زمان, اقدام به ارزیابی کشت تناوبی برنج و سویا شد. در این آزمایش برنج به عنوان گیاه اصلی و سویا به عنوان گیاه دوم کشت شدند. قبل از برداشت برنج, اقدام به خزانه گیری سویا و تولید نشاء سویا شد. بلافاصله پس از برداشت برنج و آماده سازی بستر شالیزار برای کشت دوم, نشاء هفت رقم سویا در بلوک های مربوطه کاشته شد. صفات هفت رقم سویا 1 در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. طی انجام این مطالعه, مراحل رشد و نمو رویشی و زایشی گیاهچه ها و بوته های سویا از زمان کاشت دانه در خزانه تا برداشت محصول (در زمین اصلی) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده بیشترین تلفات خزانه, کمترین عملکرد دانه, کمترین ارتفاع بوته, بیشترین زردی ناشی از آب ماندگی در پای بوته ها و کمترین ارتفاع اولین غلاف در هر بوته مربوط به رقم SRF بود. کمترین تلفات گیاهچه های سویا در خزانه مربوط به رقم ویلیامز (با96.6 درصد بوته سالم) بود. صفات ارتفاع بوته, تعداد شاخه های جانبی و عملکرد دانه در سطح 1% و صفات ارتفاع اولین غلاف و تعداد دانه در هر بوته در سطح 5% دارای اختلاف معنی دار بین ارقام مورد آزمایش بودند. مقایسه میانگین داده های مربوط به عملکرد دانه نشان داد که ارقام پشم باقلا و L11 دارای بیشترین عملکرد دانه به ترتیب 194.5 و 196.1 گرم در متر مربع بوده اند در حالی که رقم SRF کمترین عملکرد را به خود اختصاص داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخگری، حسن، و حور، صداقت. (1385). بررسی فنولوژی رشد ارقام مختلف سویا بعد از برداشت برنج در گیلان. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 2(4)، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/166698/fa

    Vancouver: کپی

    اخگری حسن، حور صداقت. بررسی فنولوژی رشد ارقام مختلف سویا بعد از برداشت برنج در گیلان. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1385؛2(4):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/166698/fa

    IEEE: کپی

    حسن اخگری، و صداقت حور، “بررسی فنولوژی رشد ارقام مختلف سویا بعد از برداشت برنج در گیلان،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 2، no. 4، pp. 25–36، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166698/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button