مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,083
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آللوپاتی پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر جوانه زنی و رشد گندم (.Triticum aestivum L)

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 99

چکیده

 این بررسی به منظور ارزیابی اثرات آللوپاتی عصاره حاصل از اندام های مختلف در غلظت های متفاوت علف هرز پیچک صحرایی بر جوانه زنی, رشد و عملکرد گندم به صورت آزمایش فاکتوریل در سه تکرار در سال 1386 اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل عصاره حاصل از اندام های مختلف پیچک صحرایی در پنج سطح عصاره عاری از علف هرز (شاهد), عصاره برگ, عصاره ساقه , عصاره ریشه و عصاره کل گیاه, و غلظت های مختلف عصاره حاصل از اندام های علف هرز در چهار سطح عصاره با غلظت 1 به 5, عصاره با غلظت 1 به 10, عصاره با غلظت 1 به 15 و عصاره با غلظت 1 به 20 بود. ارزیابی صفات در مرحله جوانه زنی در آزمایشگاه نشان داد که اثر فاکتورهای اصلی و متقابل آزمایش بر تمام صفات مورد بررسی معنی دار بود. تیمارهای عصاره منجر به کاهش جوانه زنی و مولفه های آن نسبت به شاهد شد. بیشترین اثر کاهشی بر مولفه های جوانه زنی را عصاره ریشه داشت. عصاره ریشه و کل اندام ها با غلظت 1به 5 کاملا از جوانه زنی بذور ممانعت کردند. عصاره برگ نیز صفات طول ریشه چه, طول ساقه چه, وزن خشک گیاهچه, درصد جوانه زنی و سرعت جوانه زنی را به ترتیب 99.41, 96.98, 100, 98.64 و 62.74 درصد کاهش داد. در شرایط گلخانه ای نیز اثر معنی دار در غلظت های پایین عصاره برگ و در غلظت های بالا عصاره ریشه بیشترین تاثیر را برصفات بررسی شده نشان دادند. افزایش غلظت عصاره نیز از 1.20 تا 1.5 کاهش معنی داری را در کلیه صفات باعث شد. میزان کاهش ارتفاع بوته, طول سنبله, تعداد برگ, طول پدانکل, تعداد دانه, وزن هزار دانه و عملکرد دانه نسبت به شرایط شاهد در تیمار با غلظت های 5 به 1 به ترتیب 56.99 و 50.44, 70.86, 62.4, 76.17, 94.66 و 99.01 درصد بود. بر اساس نتایج این تحقیق, علف هرز پیچک صحرایی می تواند جوانه زنی و رشد و عملکرد گندم را شدیدا تحت تاثیر قرار داده و منجر به کاهش جوانه زنی, رشد نامطلوب و تولید محصول بسیار اندک گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد، فرج زاده معماری تبریزی، الناز، احمدزاده، وحید، و نوبری، نیما. (1387). تاثیر آللوپاتی پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر جوانه زنی و رشد گندم (.Triticum aestivum L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 4(11)، 83-99. SID. https://sid.ir/paper/166712/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد، فرج زاده معماری تبریزی الناز، احمدزاده وحید، نوبری نیما. تاثیر آللوپاتی پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر جوانه زنی و رشد گندم (.Triticum aestivum L). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1387؛4(11):83-99. Available from: https://sid.ir/paper/166712/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، الناز فرج زاده معماری تبریزی، وحید احمدزاده، و نیما نوبری، “تاثیر آللوپاتی پیچک صحرایی (.Convolvulus arvensis L) بر جوانه زنی و رشد گندم (.Triticum aestivum L)،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 4، no. 11، pp. 83–99، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166712/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا