مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تیمار نبضی و پیوسته محلول ‎های نگهدارنده شیمیایی بر افزایش کیفیت و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده میخک (Dianthus caryophyllus L., cv.Yellow Candy)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 50

چکیده

 میخک (Dianthus caryophyllus L.) یکی از رایج ترین گل های بریدنی در بسیاری از کشورها بوده و دارای اهمیت زیاد اقتصادی در صنعت گل ‎کاری است. به کمک برخی مواد می توان ماندگاری گل های بریدنی را افزایش داد. این پژوهش با هدف مطالعه اثر برخی محلول‎ های شیمیایی در زمان پس از برداشت گل های بریدنی میخک رقم Yellow Candy به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی (فاکتور A تیمارهای شیمیایی شامل شاهد, ساکاروز 5%, 8- هیدروکسی کوئنین با غلظت 350 و 500 میلی گرم بر لیتر, سالسیلیک اسید با غلظت 300 و 500 میلی گرم بر لیتر, استات کلسیم با غلظت 2 و 3 میلی مولار بر لیتر و فاکتور B مدت زمان اعمال تیمار شامل هفت ساعت, 14 ساعت, 21 ساعت و پیوسته) در سه تکرار انجام گردید و صفات عمر گلجایی, وزن ‎تر, جذب آب و کیفیت ظاهری بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که محلول های شیمیایی تاثیر معنی ‎داری بر صفات مورد بررسی داشتند (P£%1). اثر زمان محلول ‎دهی نیز بر صفات مورد بررسی (به جز صفت جذب آب) معنی دار بود (P£%1). هم‎ چنین اثر متقابل نوع محلول و زمان محلول دهی برای تمامی صفات معنی دار بود (P£%1). نتایج مقایسه میانگین نشان داد که تیمار دو میلی ‎مولار بر لیتر استات کلسیم بر صفت عمر گلجایی, تیمار 8- هیدروکسی کوئنین سیترات با غلظت 500 میلی‏ گرم بر لیتر بر صفت وزن ‎تر و کیفیت ظاهری و تیمار 8- هیدروکسی کوئنین سیترات با غلظت 350 میلی ‎گرم بر لیتر بر صفت جذب آب بیشترین تاثیر را داشته اند. اسید سالیسیلیک نیز اثر سودمندی در افزایش کیفیت گل شاخه بریدنی میخک نشان داد. در این آزمایش تیمار نبضی (pulsing) 7 ساعت محلول دهی, بیشترین تاثیر را روی اغلب صفات بررسی شده داشت. به طور کلی, نقش استات کلسیم در بهبود کیفیت گل های بریده میخک, به دلیل به تاخیر انداختن و غیر فعال‎ کردن برخی فرآیندهای تخریبی و فیزیولوژیکی توسط کلسیم است. هم ‎چنین ماده 8-HQC به دلیل خاصیت ضد میکروبی که دارد از تجمع میکروار گانیسم ها در آوندها جلوگیری می کند و مانع بسته شدن آوندها می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاده باقری، مسعود، نماینده، آنیتا، صولتی، محمدرضا، و جوانمردی، شورانگیز. (1389). تاثیر تیمار نبضی و پیوسته محلول ‎های نگهدارنده شیمیایی بر افزایش کیفیت و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده میخک (Dianthus caryophyllus L., cv.Yellow Candy). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 6(19)، 41-50. SID. https://sid.ir/paper/166779/fa

    Vancouver: کپی

    زاده باقری مسعود، نماینده آنیتا، صولتی محمدرضا، جوانمردی شورانگیز. تاثیر تیمار نبضی و پیوسته محلول ‎های نگهدارنده شیمیایی بر افزایش کیفیت و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده میخک (Dianthus caryophyllus L., cv.Yellow Candy). بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1389؛6(19):41-50. Available from: https://sid.ir/paper/166779/fa

    IEEE: کپی

    مسعود زاده باقری، آنیتا نماینده، محمدرضا صولتی، و شورانگیز جوانمردی، “تاثیر تیمار نبضی و پیوسته محلول ‎های نگهدارنده شیمیایی بر افزایش کیفیت و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده میخک (Dianthus caryophyllus L., cv.Yellow Candy)،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 6، no. 19، pp. 41–50، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166779/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button