مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,398
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

967
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روشهای کاربرد عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کمی و کیفی گندم

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 109

چکیده

 این تحقیق به منظور مقایسه تاثیر روش های کاربرد کودهای شیمیایی حاوی عناصر ریزمغذی بر عملکرد دانه, کاه, میزان پروتئین و غلظت عناصر غذایی در دانه گندم در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار روش کاربرد کود شامل: مصرف خاکی, محلول پاشی, آغشته نمودن بذر, مصرف خاکی به علاوه محلول پاشی و آغشته نمودن به علاوه محلول پاشی, در سه تکرار در ایستگاه تیکمه داش آذربایجان شرقی اجرا شد. پس از آماده سازی زمین و تهیه کرت ها, کودهای اصلی نیتروژن, فسفر و پتاسیم براساس آزمون خاک و توصیه کودی منطقه از منابع اوره, سوپر فسفات تریپل و سولفات پتاسیم به صورت یکسان در تمام کرت ها اعمال گردید. در روش مصرف خاکی, سولفات روی, سولفات منگنز, سولفات مس, سکوسترین آهن و اسید بوریک هر کدام به ترتیب به میزان 40, 30, 20 ,10 و 20 کیلوگرم در هکتار, قبل از کاشت در سطح کرت پخش و با خاک مخلوط شدند. در روش محلول پاشی, عناصر ریزمغذی هر کدام با غلظت دو در هزار به همراه نیم درصد اوره در سه مرحله ساقه رفتن, خوشه رفتن و یک هفته بعد از گل دهی به صورت محلول پاشی اعمال گردید. در روش آغشته نمودن بذر, یک لیتر محلول 30 درصد از کودهای مذکور تهیه و بر روی 10 کیلوگرم بذر گندم پاشیده و به دقت مخلوط شدند. در روش توام مصرف خاکی به علاوه محلول پاشی تلفیق دو روش مذکور و در روش آغشته نمودن بذر به علاوه محلول پاشی, تلفیق دو روش مربوطه اجرا شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که تاثیر تیمارهای فوق بر عملکرد دانه گندم در سطح 1 درصد و بر غلظت روی در دانه گندم در سطح 5 درصد معنی دار شد. بر اساس گروه بندی به عمل آمده, روش مصرف خاکی + محلول پاشی از سایر روش ها بهتر بود, در صورتی که سه تیمار شامل روش های محلول پاشی, آغشته نمودن بذر + محلول پاشی و مصرف خاکی + محلول پاشی, پروتئین دانه گندم را بیشتر افزایش دادند. از نظر تاثیر تیمارها بر وزن هزاردانه نیز روش آغشته نمودن بذر نسبت به سایر تیمارها ارجحیت داشت اما هیچ یک از روش ها اثر معنی داری روی عملکرد کاه گندم نداشتند. بنابراین روش مصرف خاکی توام با محلول پاشی عناصر ریزمغذی, به دلیل افزایش قابل ملاحظه در عملکرد دانه و نیز بالا بردن میزان پروتئین و غلظت عناصر در دانه گندم در مقایسه با سایر روش ها در زراعت گندم ارجحیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرج نیا، اصغر، و خورشیدی بنام، محمدباقر. (1386). اثر روشهای کاربرد عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کمی و کیفی گندم. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 3(7)، 103-109. SID. https://sid.ir/paper/166844/fa

    Vancouver: کپی

    فرج نیا اصغر، خورشیدی بنام محمدباقر. اثر روشهای کاربرد عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کمی و کیفی گندم. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1386؛3(7):103-109. Available from: https://sid.ir/paper/166844/fa

    IEEE: کپی

    اصغر فرج نیا، و محمدباقر خورشیدی بنام، “اثر روشهای کاربرد عناصر ریزمغذی بر خصوصیات کمی و کیفی گندم،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 3، no. 7، pp. 103–109، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button