مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آللوپاتی عصاره حاصل از اندام های علف های هرز تاج خروس، سلمه تره و پنجه مرغی بر جوانه زنی و رشد کلزا

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 55

چکیده

  با توجه به فراوانی علف های هرز تاج خروس, سلمه تره و پنجه مرغی در مزارع و هم چنین اهمیت کلزا به عنوان یک گیاه روغنی مهم, این بررسی به منظور ارزیابی اثرات آللوپاتی عصاره حاصل از اندام های هوایی و ریشه این علف های هرز بر جوانه زنی و رشد کلزا به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در سال 1384 اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل محلول بدون عصاره (شاهد), عصاره اندام هوایی و عصاره ریشه سه علف هرز تاج خروس, سلمه تره و پنجه مرغی بود. تجزیه واریانس نتایج حاصل از بررسی آزمایشگاهی در مرحله جوانه زنی نشان داد که اثرهای اصلی و متقابل فاکتورهای آزمایش بر صفات طول گیاهچه, وزن خشک گیاهچه, درصد جوانه زنی, ضریب سرعت جوانه زنی و گستره زمانی جوانه زنی معنی دار بود. عصاره اندام هوایی سلمه تره و ریشه پنجه مرغی کاملا از جوانه زنی بذور کلزا ممانعت کردند. عصاره حاصل از بقیه بخش های علف های هرز نیز صفات مورد بررسی را از حداقل 4.16  درصد در میزان وزن خشک گیاهچه تا حداکثر 98.28 درصد در طول گیاهچه کلزا کاهش دادند. تجزیه واریانس نتایج حاصل از بررسی گلخانه ای صفات نیز نشان داد که اثر نوع علف هرز در ارتباط با صفات وزن خشک بخش هوایی و ریشه, سطح برگ و بیوماس معنی دار بود. بخش های مختلف علف های هرز در کلیه صفات اثر معنی داری در سطح احتمال 1 درصد از خود نشان دادند. پنجه مرغی بیشترین تاثیر را در کاهش وزن خشک اندام هوایی و ریشه, طول ریشه و بیوماس کلزا نشان داد. عصاره حاصل از علف های هرز مورد بررسی, میزان صفات اندازه گیری شده را به طور معنی دار از حداقل 5.82 در طول ریشه تا حداکثر 82.87 درصد در بیوماس کلزا کاهش داد. بر اساس نتایج این تحقیق می توان گفت که علف های هرز مورد بررسی از طریق تولید مواد شیمیایی برخوردار از خاصیت آللوپاتیک می توانند جوانه زنی و رشد کلزا را مختل نموده و منجر به کاهش سطح سبز مزرعه و رشد نامطلوب محصول شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، فرشته، یارنیا، مهرداد، و میرشکاری، بهرام. (1387). تاثیر آللوپاتی عصاره حاصل از اندام های علف های هرز تاج خروس, سلمه تره و پنجه مرغی بر جوانه زنی و رشد کلزا. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، 4(10)، 41-55. SID. https://sid.ir/paper/166852/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی فرشته، یارنیا مهرداد، میرشکاری بهرام. تاثیر آللوپاتی عصاره حاصل از اندام های علف های هرز تاج خروس, سلمه تره و پنجه مرغی بر جوانه زنی و رشد کلزا. بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)[Internet]. 1387؛4(10):41-55. Available from: https://sid.ir/paper/166852/fa

    IEEE: کپی

    فرشته رضایی، مهرداد یارنیا، و بهرام میرشکاری، “تاثیر آللوپاتی عصاره حاصل از اندام های علف های هرز تاج خروس, سلمه تره و پنجه مرغی بر جوانه زنی و رشد کلزا،” بوم شناسی گیاهان زراعی (دانش نوین کشاورزی)، vol. 4، no. 10، pp. 41–55، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/166852/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button