مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری پنج رقم سورگوم علوفه ای در مراحل جوانه زنی و رشد

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 57

چکیده

 به دلیل اهمیت و گستردگی شوری آب و خاک و افزایش قابل ملاحظه این گونه اراضی, هم چنین نیاز روزافزون کشور به علوفه, پژوهشی جهت ارزیابی تحمل به شوری ارقام سورگوم علوفه ای انجام شد. در این بررسی پنج رقم سورگوم علوفه ای از نظر تحمل به شوری در دو آزمایش جداگانه شامل جوانه زنی و رشد مورد بررسی قرار گرفتند. ارزیابی ها بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در آزمایشگاه و گلخانه تحت شرایط گلدانی و سیستم هیدروپونیک با محلول هایی حاوی مقادیر مختلف شوری در پنج سطح (صفر, 75, 150, 225 و 300 میلی مولار (NaCl انجام شد. آزمایش جوانه زنی بر اساس مقررات ایستا انجام و در روزهای سوم, هفتم و دهم نمونه برداری و تعداد بذور جوانه زده, طول ریشچه, ساقچه, گیاهچه و وزن خشک گیاهچه اندازه گیری شد. افزایش شوری باعث کاهش طول ساقچه, ریشچه, گیاهچه, وزن خشک گیاهچه, درصد جوانه زنی و ضریب سرعت جوانه زنی و افزایش گستره زمانی جوانه زنی و نسبت ریشچه به ساقچه در تمام ارقام شد. رقم KFS2 با بیشترین درصد جوانه زنی, وزن خشک گیاهچه, طول گیاهچه و سرعت جوانه زنی متحمل ترین و رقم KFS1 به عنوان حساس ترین رقم به شوری در مرحله جوانه زنی انتخاب شدند. در شرایط گلخانه, صفات سطح برگ, ارتفاع بوته, ماده خشک اندام های هوایی, ریشه, ساقه, برگ, تعداد برگ و تعداد پنجه اندازه گیری شدند. با افزایش شوری تمام صفات اندازه گیری شده کاهش نشان داده ولی نسبت ریشه به ساقه در تمام ارقام افزایش یافت. بر اساس نتایج در این مرحله, رقم KFS3 با بیشترین سطح و وزن برگ, وزن ساقه و اندام هوایی به عنوان متحمل ترین و رقم Jumbo به عنوان حساس ترین رقم در بین ارقام مورد بررسی شناخته شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد. (1387). ارزیابی تحمل به شوری پنج رقم سورگوم علوفه ای در مراحل جوانه زنی و رشد. پژوهش در علوم زراعی، 1(1)، 43-57. SID. https://sid.ir/paper/167918/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد. ارزیابی تحمل به شوری پنج رقم سورگوم علوفه ای در مراحل جوانه زنی و رشد. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1387؛1(1):43-57. Available from: https://sid.ir/paper/167918/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، “ارزیابی تحمل به شوری پنج رقم سورگوم علوفه ای در مراحل جوانه زنی و رشد،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 1، no. 1، pp. 43–57، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167918/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button