مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

681
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مقادیر مختلف نیتروژن و پتاسیم بر برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک ذرت (704.S.C) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 32

کلیدواژه

چکیده

 به منظور بررسی اثرات شوری بر برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک ذرت آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی در 4 تکرار بر رقم 704 ذرت در شرایط گلخانه ای در سال 1388 اجرا گردید. عامل A در دو سطح شامل: (:a1 آب آبیاری به عنوان شاهد :а2 شوری 6 dS/m), عامل B در سه سطح شامل (:b1 میزان نیتروژن بر اساس آزمون خاک, :b2 میزان نیتروژن 50 درصد بیشتر از آزمون خاک, :b3 میزان نیتروژن 100 درصد بیشتر از آزمون خاک) و عامل C در سه سطح شامل: (:C1 میزان پتاسیم بر اساس آزمون خاک, :C2 میزان پتاسیم 50 درصد بیشتر از آزمون خاک و :C3 میزان پتاسیم 100 درصد بیشتر از آزمون خاک) بود. در طی دوره رشد, صفات مورفولوژیکی از قبیل قطر ساقه و ارتفاع بوته در دو مرحله زمانی, تعداد برگ در زمان برداشت, میزان سبزینگی در دو مرحله زمانی, سطح برگ, محتوی آب نسبی و شاخص پایداری غشا مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد اعمال شوری باعث کاهش قطر ساقه, ارتفاع بوته, سطح برگ, محتوی آب نسبی شد. در حالیکه درصد سبزینگی و شاخص پایداری غشا افزایش یافت ولی تاثیر معنی داری بر روی تعداد برگ نداشت. با افزایش مصرف نیتروژن در شرایط شور ارتفاع بوته, میزان سبزینگی, سطح برگ, محتوی آب نسبی و شاخص پایداری غشا افزایش یافت. به طوریکه بیشترین سطح برگ معادل 0.178 مترمربع در بوته با مصرف 50 درصد نیتروژن بیشتر از آزمون خاک حاصل شد, مصرف پتاسیم در شرایط شور و بدون شوری باعث ایجاد تغییراتی در شاخص های رشد شد به طوریکه در شرایط شور, بیشترین ارتفاع در مصرف 100 درصد بیشتر از مقدار پتاسیم حاصل شد که با مقدار 50 درصد بیشتر از آن تفاوت معنی داری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالی پور، رویا، جلیلی، فرزاد، ولی لو، رضا، و خلیلی محله، جواد. (1389). اثر مقادیر مختلف نیتروژن و پتاسیم بر برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک ذرت (704.S.C) تحت تنش شوری. پژوهش در علوم زراعی، 3(10)، 17-32. SID. https://sid.ir/paper/167960/fa

    Vancouver: کپی

    عالی پور رویا، جلیلی فرزاد، ولی لو رضا، خلیلی محله جواد. اثر مقادیر مختلف نیتروژن و پتاسیم بر برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک ذرت (704.S.C) تحت تنش شوری. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1389؛3(10):17-32. Available from: https://sid.ir/paper/167960/fa

    IEEE: کپی

    رویا عالی پور، فرزاد جلیلی، رضا ولی لو، و جواد خلیلی محله، “اثر مقادیر مختلف نیتروژن و پتاسیم بر برخی صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک ذرت (704.S.C) تحت تنش شوری،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 3، no. 10، pp. 17–32، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167960/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button