مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 98

چکیده

 افزایش تحمل به شوری در گلرنگ نیاز اساسی جهت پایداری تولید این محصول در مناطق شور محسوب می شود. بنابراین دسترسی به منابع جدید ژنتیکی متحمل به شوری و روش های غربال نمودن سریع و کارآمد ضروری می باشد. این پژوهش به منظور ارزیابی تحمل به شوری 6 ژنوتیپ گلرنگ در مراحل اولیه رشد و نمو و شناسایی صفات موثر در این مرحله اجرا گردید. صفات مورد بررسی شامل درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه, طول گیاه چه, بنیه بذر, شاخص جوانه زنی, شاخص سرعت جوانه زنی و میانگین جوانه زنی بود. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو عامل ژنوتیپ و تنش شوری با 3 تکرار اجرا گردید. ژنوتیپ های مورد استفاده در این آزمایش عبارت بودند از KM5, KM8, KM12, KM19,KM47  و کوسه (رقم محلی اصفهان) که در 5 سطح مختلف تنش شوری {صفر (آب مقطر یا شاهد), 0.3-, 0.5-, 1- و 1.5- مگاپاسکال} با استفاده از کلرید سدیم مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که برای اکثر صفات بین ژنوتیپ ها, سطوح مختلف تنش شوری و اثر متقابل آنها اختلاف معنی داری وجود دارد. براساس مدل لجستیک برازش داده شده, غلظتی از نمک که برای ممانعت 50 درصدی بنیه بذر لازم است سطح شوری 2-مگاپاسکال بود. تجزیه خوشه ای با استفاده از روش Ward ژنوتیپ های مورد مطالعه را در سه گروه مجزا تقسیم بندی نمود. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش رقم کوسه جزو ارقام متحمل به شوری در مرحله جوانه زنی و رشد اولیه گیاه چه شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصطفوی، خداداد. (1389). ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی. پژوهش در علوم زراعی، 3(10)، 83-98. SID. https://sid.ir/paper/167964/fa

    Vancouver: کپی

    مصطفوی خداداد. ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1389؛3(10):83-98. Available from: https://sid.ir/paper/167964/fa

    IEEE: کپی

    خداداد مصطفوی، “ارزیابی و شناسایی ژنوتیپ های مقاوم به شوری در گلرنگ (.Carthamus tinctorius L) در مرحله جوانه زنی و رشد گیاهچه تحت شرایط آزمایشگاهی،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 3، no. 10، pp. 83–98، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/167964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button