Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

971
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های کرچک

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 17

چکیده

 به منظور ارزیابی خصوصیات رویشی, عملکرد, اجزای عملکرد و مقدار روغن 12 ژنوتیپ کرچک در شرایط اقلیمی استان آذربایجان شرقی آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار طی سال زراعی 1387-1386 در هادیشهر شهرستان جلفا اجرا و صفات تعداد دانه در خوشه اصلی و خوشه های فرعی درجه یک, وزن دانه خوشه اصلی و خوشه های فرعی درجه یک, درصد و میزان عملکرد روغن, وزن صد دانه در خوشه اصلی و خوشه های فرعی درجه یک, عملکرد دانه, بیولوژیک و شاخص برداشت دانه اندازه گیری شدند. نتایج حاصله نشان دادند که ژنوتیپ ها از نظر عملکرد دانه, روغن و اکثر صفات اندازه گیری شده از لحاظ آماری اختلاف معنی داری با همدیگر دارند و تنوع ژنتیکی میان آنها قابل مشاهده است. ژنوتیپ آشتیان 1 در اکثر صفات, به جز وزن صد دانه در خوشه اصلی و خوشه های فرعی درجه یک, درصد روغن و شاخص برداشت, نسبت به سایر ژنوتیپ ها به طور معنی داری بالاتر بود. از نظر درصد روغن, ژنوتیپ های شهرضا 1 و آشتیان 2 به ترتیب با 52.88 و 52.48 بالاترین مقدار را به خود اختصاص دادند. به دلیل پایین بودن عملکرد دانه در ژنوتیپ شهرضا 1, عملکرد روغن نیز پایین بود. ولی, در ژنوتیپ آشتیان 2 درصد بالای روغن, عملکرد پایین تر دانه را جبران و این ژنوتیپ نیز مانند ژنوتیپ آشتیان 1 در عملکرد روغن نسبت به سایر ژنوتیپ ها برتری داشت. با توجه به نتایج به دست آمده در این آزمایش چنین به نظر می رسد می توان ژنوتیپ های آشتیان 1, آشتیان 2 و شهرضا 2 را جهت کشت در منطقه مورد آزمایش و مناطق مشابه توصیه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صیادی دیزج یکان، علی، رشدی، محسن، حسن زاده، عبداله، و خورشیدی، محمدباقر. (1389). بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های کرچک. پژوهش در علوم زراعی، 2(8)، 1-17. SID. https://sid.ir/paper/168045/fa

    Vancouver: کپی

    صیادی دیزج یکان علی، رشدی محسن، حسن زاده عبداله، خورشیدی محمدباقر. بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های کرچک. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1389؛2(8):1-17. Available from: https://sid.ir/paper/168045/fa

    IEEE: کپی

    علی صیادی دیزج یکان، محسن رشدی، عبداله حسن زاده، و محمدباقر خورشیدی، “بررسی عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ های کرچک،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 2، no. 8، pp. 1–17، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/168045/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا