مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پاره ای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV)، وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 224

چکیده

ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV) از جمله عوامل بیماری موزاییک خربزه  (Cucumis melo)در استان آذربایجان غربی و احتمالا نواحی دیگر ایران می باشد. نمونه های گیاهان زراعی و غیرزراعی دارای علایم و بدون علایم از مزارع کدوییان اطراف ارومیه جمع آوری و با استفاده از آزمون های سرولوژیکی Indirect-ELISA, DAS-ELISA و  Lateral flowمورد بررسی قرار گرفتند. پراکندگی ویروس در استان آذربایجان غربی در طی سال های زراعی 87-85 و وقوع ویروس در نمونه های جمع آوری شده کدو و خیار از استانهای تهران و فارس تعیین شد. در بررسی طیف میزبانی, ویروس در گیاهان کدو, خیار, خربزه, کمپوزه, هندوانه, خیارچنبر, لوبیا, هویج, گوجه فرنگی و بادمجان و نیز تعدادی میزبان غیرزراعی از جمله پیچک, تاج خروس وحشی و گاو چاق کن شناسایی شد. در آزمون های انتقال انجام شده, ویروس تنها از طریق تماس فیزیکی گیاهان آلوده با سالم منتقل شد. در بررسی مقاومت و تحمل پذیری ارقام موجود به ویروس خربزه ارومیه, ارقام محلی خیار و کدو در مقایسه با ارقام تجاری حساسیت بیشتری از خود نشان دادند. وقوع ویروس در سایر استانها بیانگر وجود آن در نقاط مختلف ایران می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راستگو، مینا، کوهی حبیبی، لاله، ایزدپناه، کرامت اله، مصاحبی، غلامحسین، جی میلن، رابرت، و تورینا، ماسیمو. (1389). بررسی پاره ای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV), وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 217-224. SID. https://sid.ir/paper/171510/fa

    Vancouver: کپی

    راستگو مینا، کوهی حبیبی لاله، ایزدپناه کرامت اله، مصاحبی غلامحسین، جی میلن رابرت، تورینا ماسیمو. بررسی پاره ای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV), وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):217-224. Available from: https://sid.ir/paper/171510/fa

    IEEE: کپی

    مینا راستگو، لاله کوهی حبیبی، کرامت اله ایزدپناه، غلامحسین مصاحبی، رابرت جی میلن، و ماسیمو تورینا، “بررسی پاره ای از خصوصیات بیولوژیکی ویروس خربزه ارومیه (Ourmia melon virus, OuMV), وقوع آن در چند استان ایران و ارزیابی واکنش ارقام محلی و تجاری کدو و خیار نسبت به ویروس،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 217–224، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171510/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button