مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

371
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه رابطه میزان بیماری بلاست برنج در مراحل مختلف رشد با خسارت محصول در شرایط آلودگی طبیعی در استان گیلان (رشت)

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 99

چکیده

 برای تعیین خسارت محصول برنج ناشی از بیماری بلاست (Magnaporthe grisea) در مراحل مختلف رشد, آزمایشی مزرعه ای در موسسه تحقیقات برنج ایران, رشت اجرا گردید. رقم برنج بومی هاشمی در کرت هایی به ابعاد 4×3 متر و در چهار تکرار برای هر مرحله از ارزیابی (تیمار) نشاکاری گردید. سپس در مراحل 40 و 50 روز پس از نشاکاری, 15 و 25 روز پس از ظهور خوشه و همزمان با برداشت, به ترتیب درصد آلودگی سطح برگ و بلاست خوشه از نمونه های تهیه شده از کرت های آزمایشی در شرایط آلودگی طبیعی اندازه گیری شدند. پس از هر مرحله از ارزیابی بیماری, با مصرف قارچ کش تری سیکلازول از توسعه بیماری در تیمار مذکور جلوگیری بعمل آمد. در هر مرحله از ارزیابی از آنالیز رگرسیون خطی برای محاسبه درصد خسارت محصول ناشی از بلاست برگ و خوشه استفاده گردید. فقط معادله y=-0.74+0.5x(R2=0.91*) برای تعیین خسارت محصول(y)  (کیلوگرم) ناشی از درصد بلاست خوشه(x) و در مرحله برداشت از تیماری که در تمام مراحل رشد از قارچ کش استفاده نشده بود, معنی دار تشخیص داده شد. بعلاوه این تیمار تاثیر بیشتری در افزایش دانه های پوک نسبت به سایر تیمارها داشته است. مصرف سطوح مختلف کود اوره تاثیر معنی داری در ایجاد تفاوت در میزان بیماری بلاست و افزایش آن, به علت دمای بالا در بیشتر مراحل حساس دوره رشد برنج نشان نداد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پاداشت دهکایی، فریدون، نحوی، مجید، ایزدیار، منوچهر، دودابی نژاد، ابراهیم، و پورفرهنگ، حسن. (1388). مطالعه رابطه میزان بیماری بلاست برنج در مراحل مختلف رشد با خسارت محصول در شرایط آلودگی طبیعی در استان گیلان (رشت). دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 40(1)، 93-99. SID. https://sid.ir/paper/171529/fa

    Vancouver: کپی

    پاداشت دهکایی فریدون، نحوی مجید، ایزدیار منوچهر، دودابی نژاد ابراهیم، پورفرهنگ حسن. مطالعه رابطه میزان بیماری بلاست برنج در مراحل مختلف رشد با خسارت محصول در شرایط آلودگی طبیعی در استان گیلان (رشت). دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(1):93-99. Available from: https://sid.ir/paper/171529/fa

    IEEE: کپی

    فریدون پاداشت دهکایی، مجید نحوی، منوچهر ایزدیار، ابراهیم دودابی نژاد، و حسن پورفرهنگ، “مطالعه رابطه میزان بیماری بلاست برنج در مراحل مختلف رشد با خسارت محصول در شرایط آلودگی طبیعی در استان گیلان (رشت)،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 1، pp. 93–99، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171529/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button