مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استان های کشور

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور ایجاد یک برنامه ی کلی کنترل و پیشگیری از آلودگی قارچی در مراحل مختلف برداشت, حمل ونقل و انبارداری, پوده رست یا تعیین مایکوفلور و فراوانی قارچ های گندرو (ساپروفیت) در محصولات کشاورزی مورداستفاده در جیره ی غذایی پرندگان اهمیت دارد. بیشتر گونه های قارچ آسپرژیلوس در دمای محیط به خوبی رشد می کنند و در بیشتر مواد غذایی, آلودگی بالقوه به این قارچ و زهرابه های آن وجود دارد. شناسایی گونه ها برای پیشگیری از آلودگی زهرابه ای (توکسینی) جیره ی غذایی ضروری است. بدین منظور 49 نمونه از جیره ی غذایی پرمصرف پرندگان شامل شاهدانه, خرفه, ذرت, سورگوم, کتان, ذرت ایتالیایی, ارزن, گندم, دان مخلوط و سبوس برنج, پیش دان, رشد دانه و پایان دان از فروشگاه های توزیع خوراک پرندگان در استان های یزد, لرستان, مازندران, آذربایجان شرقی, آذربایجان غربی, اردبیل, خراسان رضوی, فارس و کرمان تهیه و میزان آلودگی آن ها به قارچ آسپرژیلوس بررسی شد. جداسازی قارچ به روش های کشت مستقیم و سری رقت روی محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار و کاغذ صافی سترون (استریل) مرطوب انجام شد. در این پژوهش, 175 جدایه از جنس آسپرژیلوس به دست آمد و گونه هایAspergillus japonicus, A. tubingensis, A. flavus, A. fumigatus, A. tamarii, A. ochraceus, A. parasiticus و A. terreus بر پایه ی ویژگی های ریخت شناسی شناسایی شد. نتایج نشان داد که قارچ آسپرژیلوس با هر سه روش مورداستفاده و از همه ی نمونه ها جداسازی شد, اما روش کاغذ صافی مرطوب نتایج بسیار بهتری نسبت به دو روش دیگر داشت. گونه ی A. flavus به عنوان گونه ی غالب شناخته شد و جیره های غذایی گرد آوری شده از نمونه های شهرستان رفسنجان بیشترین درصد آلودگی به آسپرژیلوس را داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هنرجو، زهره، صداقتی، ابراهیم، علایی، حسین، و خدایگان، پژمان. (1395). بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استان های کشور. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(1 )، 51-60. SID. https://sid.ir/paper/171575/fa

    Vancouver: کپی

    هنرجو زهره، صداقتی ابراهیم، علایی حسین، خدایگان پژمان. بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استان های کشور. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(1 ):51-60. Available from: https://sid.ir/paper/171575/fa

    IEEE: کپی

    زهره هنرجو، ابراهیم صداقتی، حسین علایی، و پژمان خدایگان، “بررسی میزان آلودگی خوراک پرندگان به قارچ Aspergillus در برخی استان های کشور،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 1 ، pp. 51–60، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171575/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button