مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

992
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

القای مقاومت سیستمیک به نماتد ریشه ی گرهی گوجه فرنگی با استفاده از اسید سالیسیلیک و دو عامل بیوکنترل

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 294

چکیده

 به منظور بررسی اثر قارچ Trichoderma viride, باکتری Pseudomonas fleurescens CHA0 و اسید سالیسیلیک روی نماتد ریشه ی گرهی (M. incognita race2) و تأثیر آن ها بر روند تولید آنزیم های دفاعی گوجه فرنگی, آزمونی در شرایط گلخانه به مرحله ی اجرا درآمد. جمعیت نماتد روی رقم حساس گوجه فرنگی روتگرز تکثیر و گیاهان مورد آزمون, در مرحله ی چهار برگی مایه زنی شدند. میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز, فنیل آلانین آمونیالیاز و کاتالاز در روزهای اول, چهارم و هفتم پس از مایه زنی نماتد, اندازه گیری شد. نتایج بررسی ها نشان داد, کاربرد قارچ, باکتری و اسید سالیسیلیک, باعث افزایش مهار (کنترل) نماتد شد و کاهش قابل ملاحظه ای در شاخص های آلودگی مانند شمار گال و توده ی تخم رخ داد. به طوری که مایه زنی توأم گیاهان آلوده, در رقم های Gina VF, Falat CH, Falat 111 و Karoon به ترتیب موجب کاهش درصد شمار گال (81, 68, 80 و 83), شمار کیسه ی تخم (87, 78, 83 و 88) و عامل تولید مثل (83, 69, 82 و 84) شد. بیشترین شمار گال به ترتیب در رقم های Karoon, Flat 111, Gina VF و Flat CH و بدون حضور عامل های مهارکننده مشاهده شد. هر سه عامل افزون بر کاهش شاخص های نماتد, به ترتیب باعث افزایش فعالیت آنزیم های دفاعی کاتالاز, پراکسیداز و فنیل آلانین آمونیالیاز در گیاه شدند. این افزایش در چهارمین روز پس از مایه زنی, به بیشترین میزان خود رسید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصفهانی، لیلا، جمالی، سالار، سعیدی زاده، آیت اله، و پدرام فر، حسن. (1396). القای مقاومت سیستمیک به نماتد ریشه ی گرهی گوجه فرنگی با استفاده از اسید سالیسیلیک و دو عامل بیوکنترل. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(2 )، 283-294. SID. https://sid.ir/paper/171589/fa

    Vancouver: کپی

    اصفهانی لیلا، جمالی سالار، سعیدی زاده آیت اله، پدرام فر حسن. القای مقاومت سیستمیک به نماتد ریشه ی گرهی گوجه فرنگی با استفاده از اسید سالیسیلیک و دو عامل بیوکنترل. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):283-294. Available from: https://sid.ir/paper/171589/fa

    IEEE: کپی

    لیلا اصفهانی، سالار جمالی، آیت اله سعیدی زاده، و حسن پدرام فر، “القای مقاومت سیستمیک به نماتد ریشه ی گرهی گوجه فرنگی با استفاده از اسید سالیسیلیک و دو عامل بیوکنترل،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 283–294، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171589/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button