مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,121
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های مورفولوژیک و فنولوژیک موثر بر عملکرد دانه و کلش ژنوتیپ های عدس در منطقه شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 62

چکیده

 به منظور بررسی مراحل فنولوژیک, ویژگی های مورفولوژیک, مقایسه عملکرد و اجزای عملکرد دانه, همبستگی بین ویژگی ها و تعیین پارامترهای موثر بر عملکرد دانه در 10 ژنوتیپ عدس در شرایط شهرکرد, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال زراعی 85-1384 اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس ویژگی های مختلف, حاکی از اختلاف معنی دار بین ژنوتیپ ها بود. با توجه به همبستگی منفی و بسیار معنی دار بین درجه روز رشد لازم از کاشت تا رسیدگی فیزیولوژیک با عملکرد دانه, هرچه ژنوتیپ های موردنظر زودرس تر باشند و بتوانند قبل از مواجهه با دمای بالا, رشد رویشی مطلوبی داشته باشند, عملکرد بیشتری تولید می نمایند. این موضوع در مورد ارقام Precoz و L3685 بعنوان زودرس ترین و پرمحصول ترین ژنوتیپ ها صادق بود. وزن 100 دانه همبستگی منفی و بسیار معنی داری با ویژگی های تعداد دانه در بوته, تعداد دانه در غلاف و تعداد غلاف در بوته نشان داد که با توجه به همبستگی مثبت و معنی دار تعداد دانه در بوته و تعداد غلاف در بوته با عملکرد دانه انتظار می رود که ژنوتیپ های دارای وزن 100 دانه کمتر از طریق تعداد بیشتر غلاف در بوته و تعداد دانه در بوته جبران کاهش عملکرد را نمایند. نتایج حاصل از تجزیه رگرسیون برای عملکرد دانه و اجزای آن و نیز میزان تاثیر همزمان هر کدام از ویژگی های مورفولوژیک بر عملکرد دانه نشان داد که به ترتیب وزن 100 دانه, تعداد دانه در غلاف و تعداد غلاف در بوته بیشترین اثر را بر روی عملکرد دارا هستند. در بین اجزای عملکرد وزن 100 دانه همبستگی ژنتیکی بالاتری با عملکرد دانه نشان داد و دارای بالاترین اثر مستقیم مثبت بر عملکرد دانه بود. لذا این جزء عملکرد بعنوان بهترین معیار برای انتخاب غیرمستقیم به منظور افزایش عملکرد محسوب می شود. بر اساس دندروگرام حاصل از تجزیه خوشه ای ژنوتیپ های پرمحصول و کم محصول در دو گروه مجزا دسته بندی شدند. در ضمن پرمحصول ترین و زودرس ترین آنها در یک گروه قرار گرفتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تدین، علی، هاشمی، لیدا، و خدام باشی، محمود. (1390). ویژگی های مورفولوژیک و فنولوژیک موثر بر عملکرد دانه و کلش ژنوتیپ های عدس در منطقه شهرکرد. پژوهش های حبوبات ایران، 2(2)، 47-62. SID. https://sid.ir/paper/171766/fa

    Vancouver: کپی

    تدین علی، هاشمی لیدا، خدام باشی محمود. ویژگی های مورفولوژیک و فنولوژیک موثر بر عملکرد دانه و کلش ژنوتیپ های عدس در منطقه شهرکرد. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1390؛2(2):47-62. Available from: https://sid.ir/paper/171766/fa

    IEEE: کپی

    علی تدین، لیدا هاشمی، و محمود خدام باشی، “ویژگی های مورفولوژیک و فنولوژیک موثر بر عملکرد دانه و کلش ژنوتیپ های عدس در منطقه شهرکرد،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 2، no. 2، pp. 47–62، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171766/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button