مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,093
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک و عمق های مختلف کاشت بر سبزشدن و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی بذر و گیاهچه عدس

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 46

چکیده

 آزمایشی به منظور بررسی تاثیر غلظت های مختلف پیش تیمار بذر عدس با اسید سالیسیلیک در عمق های مختلف کاشت بر سبزشدن و برخی خصوصیات مورفوفیزیولوژیکی عدس اجرا شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه گنبد کاووس در سال 1392 به اجرا درآمد. عامل اول شامل پیش تیمار بذور عدس با اسید سالسیلیک در غلظت های صفر, 50, 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم و عامل دوم عمق های مختلف کاشت 2.5, 5, 8.5, 10 و 12.5 سانتی متری بود. صفاتی همچون درصد و سرعت سبزشدن, قدرت بذر, وزن خشک گیاهچه, طول ساقه چه, تعداد شاخه فرعی اولیه, سطح برگ, نسبت سطح برگ, سطح ویژه برگ, نسبت وزن برگ, شاخص سبزینگی و پرولین مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که کلیه صفات مورد بررسی به جز نسبت وزن برگ, تحت تاثیر پرایمینگ و عمق های مختلف کاشت قرار گرفتند. تیمار 100 میلی گرم بر کیلوگرم اسید سالسیلیک در عمق کشت 2.5 سانتی متر, صفاتی نظیر درصد سبزشدن (98.89), سرعت سبزشدن (1.80 گیاهچه در روز), وزن خشک گیاهچه (1.13 گرم), سطح برگ (70.64سانتی متر مربع), تعداد شاخه فرعی اولیه (4.7), وزن خشک برگ (0.69 گرم) و شاخص سبزینگی (2.13) را افزایش داد درحالی که پرولین, نسبت سطح برگ و سطح ویژه برگ را کاهش داد. همچنین تیمار پرایمینگ با اسید سالسیلیک 150 میلی گرم بر کیلوگرم میزان پرولین و طول ساقه را افزایش داد و درمقابل, سطح برگ و وزن خشک گیاهچه را کاهش داد. بهترین تیمار, تیمار 100 میلی گرم بر کیلوگرم اسید سالیسیلیک + عمق کاشت 2.5 سانتی متری بود زیرا در اکثر صفات مورد بررسی نقش افزایشی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیابانی، عباس، آذرنیا، محسن، صبوری، حسین، و غلامعلی پورعلمداری، ابراهیم. (1394). مطالعه اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک و عمق های مختلف کاشت بر سبزشدن و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی بذر و گیاهچه عدس. پژوهش های حبوبات ایران، 6(2)، 31-46. SID. https://sid.ir/paper/171813/fa

    Vancouver: کپی

    بیابانی عباس، آذرنیا محسن، صبوری حسین، غلامعلی پورعلمداری ابراهیم. مطالعه اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک و عمق های مختلف کاشت بر سبزشدن و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی بذر و گیاهچه عدس. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1394؛6(2):31-46. Available from: https://sid.ir/paper/171813/fa

    IEEE: کپی

    عباس بیابانی، محسن آذرنیا، حسین صبوری، و ابراهیم غلامعلی پورعلمداری، “مطالعه اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک و عمق های مختلف کاشت بر سبزشدن و برخی خصوصیات فیزیولوژیکی بذر و گیاهچه عدس،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 6، no. 2، pp. 31–46، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/171813/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button