مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزودن نانو ذرات اکسید آهن (Nano-Fe2O3) بر ریزساختار و مقاومت به هیدراتاسیون دیرگدازهایی منیزیا- دولومایی (MgO-CaO)

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 152

چکیده

 دیرگدازهای منیزیا- دولومایی محصولات قلیایی از دولومای پخت شده (یا ذوبی) و منیزیای پخت شده (یا ذوبی) هستند که دارای 50-80% وزنی منیزیا می باشند. این دیرگدازهای دارای مزایای زیادی از جمله مقاومت به خوردگی بالا در مقابل سرباره بازی, عملکرد دمایی بالا (دیرگدازی بالا), توانایی تولید فولاد مذاب تمیز و صرفه اقتصادی (به دلیل وجود منابع فراوان از دولومیت و منیزیت در ایران), می باشند. با این وجود استفاده از این نوع دیرگدازها به دلیل مقاومت به هیدراتاسیون ضعیف در صنایع مختلف با محدودیت روبه رو شده است. در فعالیت حاضر افزودن نانو ذرات اکسید آهن (Nano-Fe2O3) بر ریزساختار و مقاومت به هیدراتاسیون دیرگدازهای منیزیا- دولومایی حاوی %35 وزنی اکسید کلسیم (CaO) مورد بررسی قرار گرفته است. از دولومیت زفره اصفهان و منیزیت بیرجند به عنوان مواد اولیه مصرفی و از نانو ذرات اکسید آهن به عنوان افزودنی استفاده شده است. نمونه های استوانه ای پس از شکل دهی با پرس تحت فشار 90 MPa در دمای 110 °C به مدت 24 ساعت خشک و با سرعت 5 °C/ min به دمای 1650 °C/ min رسیده و به مدت 3 ساعت در این دما نگهداری شدند. نتایج نشان داد که افزودن نانو ذرات اکسید آهن منجر به تشکیل فازهای با نقطه ذوب پایین از قبیل C2F,C3A و CAF می شود. فازهای زودگداز نام برده در دمای پخت نمونه ها (1650), به صورت فاز مایع درآمده و دانه های منیزیا, کلسیا ر و مرزدانه ها را احاطه کرده و منجر به افزایش دانسیته و کاهش تخلخل نمونه ها و درنتیجه بهبود مقاومت به هیدراتاسیون نمونه ها شده است. استفاده از نانوذرات اکسید آهن منجر به بهبود فرآیند پخت نمونه ها از طریق فاز مایع شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قاسمی کهریزسنگی، سلمان، نعمتی، علی، و شهرکی، عزیز. (1395). بررسی اثر افزودن نانو ذرات اکسید آهن (Nano-Fe2O3) بر ریزساختار و مقاومت به هیدراتاسیون دیرگدازهایی منیزیا- دولومایی (MgO-CaO). فرآیندهای نوین در مهندسی مواد (مهندسی مواد مجلسی)، 10(2 (پیاپی 37))، 143-152. SID. https://sid.ir/paper/172538/fa

    Vancouver: کپی

    قاسمی کهریزسنگی سلمان، نعمتی علی، شهرکی عزیز. بررسی اثر افزودن نانو ذرات اکسید آهن (Nano-Fe2O3) بر ریزساختار و مقاومت به هیدراتاسیون دیرگدازهایی منیزیا- دولومایی (MgO-CaO). فرآیندهای نوین در مهندسی مواد (مهندسی مواد مجلسی)[Internet]. 1395؛10(2 (پیاپی 37)):143-152. Available from: https://sid.ir/paper/172538/fa

    IEEE: کپی

    سلمان قاسمی کهریزسنگی، علی نعمتی، و عزیز شهرکی، “بررسی اثر افزودن نانو ذرات اکسید آهن (Nano-Fe2O3) بر ریزساختار و مقاومت به هیدراتاسیون دیرگدازهایی منیزیا- دولومایی (MgO-CaO)،” فرآیندهای نوین در مهندسی مواد (مهندسی مواد مجلسی)، vol. 10، no. 2 (پیاپی 37)، pp. 143–152، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/172538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button