مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش آنزیم های آنتی اکسیدانت، محتوای کلروفیل و شاخص سطح برگ چاودار به باکتری های محرک رشد در شرایط شوری

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 93

چکیده

 به منظور بررسی تنش شوری و تلقیح بذر با باکتریهای محرک رشد بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت, میزان کلروفیل و شاخص سطح برگ گیاهچه چاودار, آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1395 اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شوری در چهار سطح شامل عدم اعمال شوری به عنوان شاهد و شوری 25, 50 و 75 میلی مولار با نمک NaCl و تلقیح بذر با باکتریهای محرک رشد در چهار سطح شامل عدم تلقیح بذر به عنوان شاهد, تلقیح بذر با سودموناس, آزوسپریلیوم و کاربرد توام سودموناس و آزوسپریلیوم بودند. نتایج نشان داد که بیش ترین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت (همچون کاتالاز, پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز) در تلقیح توام سودموناس و آزوسپریلیوم و در شوری 75 میلیمولار و کمترین آنها در حالت عدم اعمال شوری و عدم تلقیح بذر با باکتریهای محرک رشد به دست آمد. با افزایش شوری خاک, محتوای کلروفیل a, b, کلروفیل کل و شاخص سطح برگ کاهش یافت و روند عکسی در حالت تلقیح بذر با باکتری های محرک رشدی مشاهده شد. حداکثر سدیم در ریشه و اندام هوایی در بالاترین سطح شوری در حالت عدم تلقیح بذر با باکتر ی-های محرک رشد و کم ترین آن در پایین ترین سطح شوری و تلقیح بذر با آزوسپریلوم و سودوموناس به دست آمد. به نظر می رسد کاربرد توام باکتری های محرک رشد می تواند به عنوان یک ابزار مناسب برای کاهش سدیم در ریشه و اندام هوایی و افزایششاخص سطح برگ, میزان کلروفیل a, b و کلروفیل کل چاودار تحت تنش شوری باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاه مرادی، لیلا، سیدشریفی، رئوف، و خماری، سعید. (1397). واکنش آنزیم های آنتی اکسیدانت, محتوای کلروفیل و شاخص سطح برگ چاودار به باکتری های محرک رشد در شرایط شوری. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 10(2 (پیاپی 38) )، 77-93. SID. https://sid.ir/paper/174361/fa

    Vancouver: کپی

    شاه مرادی لیلا، سیدشریفی رئوف، خماری سعید. واکنش آنزیم های آنتی اکسیدانت, محتوای کلروفیل و شاخص سطح برگ چاودار به باکتری های محرک رشد در شرایط شوری. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛10(2 (پیاپی 38) ):77-93. Available from: https://sid.ir/paper/174361/fa

    IEEE: کپی

    لیلا شاه مرادی، رئوف سیدشریفی، و سعید خماری، “واکنش آنزیم های آنتی اکسیدانت, محتوای کلروفیل و شاخص سطح برگ چاودار به باکتری های محرک رشد در شرایط شوری،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 10، no. 2 (پیاپی 38) ، pp. 77–93، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174361/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button