مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محلول پاشی بور بر خصوصیات کمی و کیفی ژنوتیپ های سویا

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 46

چکیده

 حفظ حاصلخیزی خاک و استفاده از عناصر غذایی به اندازه کافی و تعادل بین میزان عناصر غذایی یکی از اجزا کلیدی در افزایش عملکرد محصولات زراعی می باشد. به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی بور روی صفات زراعی و مورفولوژیک ژنوتیپ های سویا, آزمایشی در سال 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. تیمارهای محلول پاشی در سه سطح شاهد: بدون محلول پاشی؛ محلول پاشی دو در هزار, کود بور در مراحل 50% گل دهی و غلاف دهی, محلول پاشی چهار در هزار کود بور در مراحل 50% گل دهی و غلاف دهی, بعنوان کرت های فرعی و ژنوتیپ های سویا شامل M7 ,L17 و M9 بعنوان کرت های اصلی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد محلول پاشی بور موجب افزایش معنی دار در عملکرد دانه, عملکرد زیست توده, درصد پروتئین و روغن شد. همچنین در بین ژنوتیپ های مورد بررسی ژنوتیپ M7 دارای بیشترین عملکرد دانه (7991.7 کیلوگرم در هکتار) بوده که دلیل این برتری تولید حداکثر عملکرد زیست توده و تعداد غلاف در بوته می باشد. در رابطه با صفت پروتئین دانه سویا تحت تیمار محلول پاشی بور, قرار گرفت. مطابق نتایج بدست آمده از تجزیه واریانس و مقایسه میانگین داده ها, بین غلظت های 2 در هزار و 4 در هزار محلول بر, اختلاف معنیداری در سطح 5% مشاهده گردید. رقم M7 و M9 نسبت به رقم L17 دارای میزان پروتئین بیشتری بود. غلظت دو در هزار محلول بور سهم بیشتری در افزایش روغن دانه سویا نسبت به سایر تیمارها داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button