مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

865
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف کود نیتروژن و اسیدیته محلول غذایی بر ویژگی های فیزیولوژیک و تولید ریز غده سیب زمینی (. Solanum tuberosum L)

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 118

چکیده

 به منظور بهینه سازی شرایط و هم چنین افزایش تولید ریزغده سیب زمینی در رقم آگریا, اثرات مقادیر مختلف نیتروژن و اسیدیته محلول غذایی در دو آزمایش جداگانه در سال 1392 در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در محیط آب کشت در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. در یک آزمایش سطوح مختلف نیتروژن (صفر میلی گرم + محلول هوگلند (شاهد), 50 میلی گرم + محلول هوگلند و 100میلی گرم + محلول هوگلند) به صورت نیترات آمونیوم و در آزمایش دیگر اسیدیته محلول غذایی هوگلند در سه سطح (3, 4 و 5/6) بود. سه نوبت بعد از انتقال گیاه-چه ها به بستر کاشت (30, 35 و40 روزپس از کاشت) تیمارهای اسیدیته به مدت 10 ساعت بر روی گیاهان اعمال شد و سپس آبشویی صورت گرفت. نتایج نشان داد که افزایش میزان نیتروژن موجب افزایش و کاهش اسیدیته باعث کاهش فتوسنتز, تعرق و غلظت کلروفیل های a و b نسبت به شاهد شد. افزایش نیتروژن از صفر به 100 میلی گرم در لیتر و کاهش موقت اسیدیته از 5/6 به سه سبب افزایش میانگین وزن, قطر و تعداد ریزغده ها شد. افزایش مقدار نیتروژن سبب افزایش و کاهش اسیدیته محلول غذایی سبب کاهش سطح برگ و وزن خشک اندام هوایی شد. تعداد ریز غده ها با افزایش نیتروژن از سطح 50 به 100 میلی گرم در لیتر تفاوت معنی داری پیدا نکرد که نشان دهنده این است که افزایش مصرف نیتروژن تعداد غده را تا حد معینی افزایش می دهد ولی از آن به بعد تغییر معنی داری در عملکرد ایجاد نمی کند و حتی ممکن است دارای اثرات منفی نیز باشد. درمجموع به نظر می رسد مدیریت مصرف و کاربرد مقدار مناسب کود نیتروژن و کاهش کوتاه مدت اسیدیته محلول غذایی به صورت متناوب می تواند نقش مهمی در افزایش تولید ریزغده و عملکرد در این گیاه داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشمیری، احسان، کافی، محمد، پارسا، مهدی، نباتی، جعفر، و زارع مهرجردی، محمد. (1397). اثر سطوح مختلف کود نیتروژن و اسیدیته محلول غذایی بر ویژگی های فیزیولوژیک و تولید ریز غده سیب زمینی (. Solanum tuberosum L). فیزیولوژی گیاهان زراعی، 10(1 (پیاپی 37) )، 97-118. SID. https://sid.ir/paper/174414/fa

    Vancouver: کپی

    کشمیری احسان، کافی محمد، پارسا مهدی، نباتی جعفر، زارع مهرجردی محمد. اثر سطوح مختلف کود نیتروژن و اسیدیته محلول غذایی بر ویژگی های فیزیولوژیک و تولید ریز غده سیب زمینی (. Solanum tuberosum L). فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛10(1 (پیاپی 37) ):97-118. Available from: https://sid.ir/paper/174414/fa

    IEEE: کپی

    احسان کشمیری، محمد کافی، مهدی پارسا، جعفر نباتی، و محمد زارع مهرجردی، “اثر سطوح مختلف کود نیتروژن و اسیدیته محلول غذایی بر ویژگی های فیزیولوژیک و تولید ریز غده سیب زمینی (. Solanum tuberosum L)،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 10، no. 1 (پیاپی 37) ، pp. 97–118، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button