مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سیستم های مختلف غذایی (کم نهاده، پرنهاده و ارگانیک) بر روی ارقام لوبیا در شمال استان ایلام

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 137

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سیستم های غذایی (کم نهاده, پرنهاده و ارگانیک) بر روی دو رقم لوبیا در تابستان 88 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی واقع در شهرستان ایوان, استان ایلام به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. سیستم های غذایی (کم نهاده, پرنهاده و ارگانیک) در سه سطح به عنوان عامل فرعی و ارقام در دو سطح (شکوفا, دانشکده) به عنوان عامل اصلی در نظر گرفته شد. در این آزمایش صفات تعداد غلاف در بوته, تعداد دانه در بوته, تعداد دانه در غلاف, تعداد شاخه در بوته, ارتفاع بوته, وزن صد دانه, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم بر صفات عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, وزن صد دانه, تعداد غلاف در بوته, تعداد دانه در بوته, تعداد دانه در غلاف و ارتفاع بوته معنی دار شد ولی بر سایر صفات اثرگذار نبود. اثر سیستم های غذایی نیز بر صفات شاخص برداشت, تعداد غلاف در بوته, تعداد دانه در بوته معنی دار گردید. گرچه اثر متقابل رقم بر سیستم های غذایی نیز بر صفات شاخص برداشت, تعداد شاخه در بوته, تعداد دانه در بوته, تعداد دانه در غلاف و تعداد غلاف در دانه معنی دار شد ولی بر سایر صفات اثرگذار نبود. نتایج میانگین اثرات متقابل نشان داد که بالاترین عملکرد دانه به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا متعلق می باشد. هم چنین بالاترین تعداد دانه در بوته, تعداد دانه در غلاف, تعداد شاخه در بوته, وزن صد دانه و ارتفاع نیز به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا تعلق داشت. اما تعداد غلاف در بوته و شاخص برداشت به اثر متقابل سیستم غذایی ارگانیک با رقم دانشکده متعلق می باشد. بنابراین نتیجه نهایی آزمایش بر مناسب بودن سیستم غذایی ارگانیک با رقم شکوفا تاکید دارد. جهت حصول نتایج و دقت بهتر برش دهی اثر متقابل سطوح سیستم غذایی برای هر رقم صورت گرفت, که رقم شکوفا با سیستم های غذایی بر تعداد دانه در غلاف و ارتفاع بوته دارای اثر معنی داری می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صیادی، زهرا، سیادت، سیدعطااله، و پورسیاه بیدی، محمدمهدی. (1389). تاثیر سیستم های مختلف غذایی (کم نهاده, پرنهاده و ارگانیک) بر روی ارقام لوبیا در شمال استان ایلام. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 2(3)، 119-137. SID. https://sid.ir/paper/174474/fa

    Vancouver: کپی

    صیادی زهرا، سیادت سیدعطااله، پورسیاه بیدی محمدمهدی. تاثیر سیستم های مختلف غذایی (کم نهاده, پرنهاده و ارگانیک) بر روی ارقام لوبیا در شمال استان ایلام. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1389؛2(3):119-137. Available from: https://sid.ir/paper/174474/fa

    IEEE: کپی

    زهرا صیادی، سیدعطااله سیادت، و محمدمهدی پورسیاه بیدی، “تاثیر سیستم های مختلف غذایی (کم نهاده, پرنهاده و ارگانیک) بر روی ارقام لوبیا در شمال استان ایلام،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 2، no. 3، pp. 119–137، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/174474/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button