مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

842
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد اسید سالیسیلیک در مقادیر و روشهای مختلف بر عملکرد و خصوصیات ظاهری زیره سبز

صفحات

 صفحه شروع 188 | صفحه پایان 195

چکیده

 به منظور بررسی اثر کاربرد اسید سالیسیلیک در مقادیر و روشهای مختلف, بر عملکرد و خصوصیات ظاهری زیره سبز, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال زراعی 1390-1389 در مزرعه آموزشی-تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به اجرا در آمد.فاکتور های آزمایشی شامل روش های مختلف کاربرد اسید سالیسیلیک در دو سطح (اسپری کردن و همراه با آب آبیاری) به عنوان فاکتور اصلی و غلظت های اسید سالیسیلیک در چهار سطح (صفر (شاهد), 0.1, 0.7 و 1.5 میلی مولار) به عنوان فاکتور فرعی بودند.صفات مورد اندازه گیری در این آزمایش شامل عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه, شاخص برداشت, وزن هزار دانه و ارتفاع بوته بود. نتایج نشان داد که روش تیمار دهی بر عملکرد بیولوژیک و ارتفاع بوته در سطح احتمال یک درصد و بر عملکرد دانه و وزن هزار دانه در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود, ولی بر روی شاخص برداشت اثر معنی داری نداشت. همچنین غلظت های اسید سالیسیلیک بر ارتفاع بوته در سطح احتمال یک درصد و بر عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه و وزن هزار دانه در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود, ولی بر روی شاخص برداشت اثر معنی داری نداشت. اثر متقابل روش تیمار دهی و غلظت اسید سالیسیلیک بر عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت و ارتفاع بوته در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود, ولی بر روی عملکرد دانه و وزن هزار دانه اثر معنی داری نداشت. لازم به ذکر است که بیشترین عملکرد دانه در تیمار اسپری با غلظت 0.7 میلی مولار به میزان 1480.63 کیلوگرم در هکتار و کمترین عملکرد دانه در تیمار با آب آبیاری در غلظت صفر (شاهد) به میزان 1100.16 کیلوگرم در هکتار بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسفینی فراهانی، مجید، پاک نژاد، فرزاد، بختیاری مقدم، مجید، عزیزخانی، سیامک، و رضایی، کیارش. (1390). اثر کاربرد اسید سالیسیلیک در مقادیر و روشهای مختلف بر عملکرد و خصوصیات ظاهری زیره سبز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی، 3(2)، 188-195. SID. https://sid.ir/paper/176434/fa

    Vancouver: کپی

    اسفینی فراهانی مجید، پاک نژاد فرزاد، بختیاری مقدم مجید، عزیزخانی سیامک، رضایی کیارش. اثر کاربرد اسید سالیسیلیک در مقادیر و روشهای مختلف بر عملکرد و خصوصیات ظاهری زیره سبز. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1390؛3(2):188-195. Available from: https://sid.ir/paper/176434/fa

    IEEE: کپی

    مجید اسفینی فراهانی، فرزاد پاک نژاد، مجید بختیاری مقدم، سیامک عزیزخانی، و کیارش رضایی، “اثر کاربرد اسید سالیسیلیک در مقادیر و روشهای مختلف بر عملکرد و خصوصیات ظاهری زیره سبز،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 3، no. 2، pp. 188–195، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176434/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button