مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,424
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

624
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر باقیمانده کودهای آلی و شیمیایی کشت گیاه بهاره (سیاهدانه) در تولید کود سبز نخودفرنگی (Pisum sativum)

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 132

چکیده

 در کشاورزی پایدار استفاده کارآمد از باقیمانده کودها در تولید کود سبز اهمیت ویژه ای دارد. بنابراین, به منظور بکارگیری باقیمانده کودهای گاوی و شیمیایی کشت سیاهدانه در تولید کود سبز نخودفرنگی, آزمایشی در دانشگاه شهرکرد طی سال زراعی 92-1391 اجرا شد. تیمارهای کودی در کشت سیاهدانه (سال زراعی 91-1390) شامل کود گاوی, کود شیمیایی اوره, سه نسبت کود گاوی: اوره تقسیطی (2:1, 1:1, 1:2) و سه نسبت کود گاوی: اوره غیر تقسیطی (2:1, 1:1, 1:2) و همچنین عدم مصرف کود (شاهد) بودند. کشت نخود فرنگی بدون اضافه کردن کود (دامی یا شیمیایی) در سال زراعی 92-1391 انجام شد. نتایج نشان داد که باقیمانده تیمارهای کود گاوی و کود گاوی :کود اوره (2:1) تلفیقی تقسیطی بیشترین مقدار وزن خشک نخودفرنگی, به ترتیب معادل 3734 و 3526 کیلوگرم در هکتار در مرحله گلدهی را تولید نمود. بیشترین غلظت نیتروژن (51.1 و 50.3 گرم بر کیلوگرم در مرحله قبل از گلدهی و گلدهی), جذب نیتروژن (176.2 کیلوگرم بر هکتار در مرحله گلدهی) و نسبت نیتروژن به فسفر (13.3 در مرحله گلدهی) در باقیمانده تیمار کود گاوی: کود اوره (2:1) تقسیطی به‎دست آمد, ولی بیشترین جذب فسفر (16.1 کیلوگرم بر هکتار در مرحله گلدهی) در باقیمانده تیمار کود گاوی مشاهده شد. کمترین نسبت کربن به نیتروژن (13.14 در مرحله قبل از گلدهی) به باقیمانده تیمار گاوی: اوره (2:1) تقسیطی اختصاص داشت. به طور کلی می توان نتیجه گیری کرد که استفاده از باقیمانده کودهای مصرفی در کشت قبلی علاوه بر جلوگیری از هدر رفتن عناصر غذایی تکنیک موثری در بهبود تولید و کیفیت کود سبز می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح، سیف اله، صالحی، عالیه، و قاسمی سیانی، نرگس. (1395). اثر باقیمانده کودهای آلی و شیمیایی کشت گیاه بهاره (سیاهدانه) در تولید کود سبز نخودفرنگی (Pisum sativum). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 26(2)، 117-132. SID. https://sid.ir/paper/180605/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح سیف اله، صالحی عالیه، قاسمی سیانی نرگس. اثر باقیمانده کودهای آلی و شیمیایی کشت گیاه بهاره (سیاهدانه) در تولید کود سبز نخودفرنگی (Pisum sativum). دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1395؛26(2):117-132. Available from: https://sid.ir/paper/180605/fa

    IEEE: کپی

    سیف اله فلاح، عالیه صالحی، و نرگس قاسمی سیانی، “اثر باقیمانده کودهای آلی و شیمیایی کشت گیاه بهاره (سیاهدانه) در تولید کود سبز نخودفرنگی (Pisum sativum)،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 26، no. 2، pp. 117–132، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180605/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button