مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,432
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

773
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کود شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد، اجزای عملکرد، درصد روغن و پروتئین ارقام کنجد

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 85

چکیده

 برای بررسی اثر مقادیر مختلف کود شیمیایی نیتروژن (0, 25 و 50 کیلوگرم در هکتار) و کود بیولوژیک نیتروکسین (عدم تلقیح و تلقیح بذور) بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم کنجد (.Sesamum indicum L) (دارب- 14, جیرفت و یزدی) تحقیقی در سال زراعی 1388 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزد انجام گرفت. آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا در آمد. صفات ارتفاع بوته, تعداد کپسول در بوته, تعداد شاخه های فرعی, تعداد دانه در کپسول, وزن هزاردانه, عملکرد دانه, شاخص برداشت, درصد روغن, عملکرد روغن و درصد پروتئین اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که ارقام مختلف در تمامی صفات (به استثنای درصد روغن) با یکدیگر اختلاف معنی دار دارند. کاربرد کود شیمیایی نیتروژن و کود بیولوژیک نیتروکسین نیز بر تمامی صفات به جز درصد روغن و شاخص برداشت تاثیر معنی داری داشتند. بالاترین عملکرد دانه (1794.4 کیلوگرم در هکتار) و بیشترین درصد پروتئین (22.48) در رقم داراب- 14 و کاربرد توام نیتروژن (50 کیلوگرم در هکتار) و کود بیولوژیک به دست آمد. عملکرد دانه همبستگی معنی داری با تعداد شاخه های فرعی, تعداد کپسول در بوته, تعداد دانه در کپسول, درصد پروتئین و عملکرد روغن داشت. در کل نتایج نشان داد کاربرد کود بیولوژیک می تواند تا حد زیادی در راستای کاهش مصرف کود شیمیایی نیتروژن مفید باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکری، احسان، امینی دهقی، مجید، طباطبایی، سیدعلی، و مدرس ثانوی، سیدعلی محمد. (1391). تاثیر کود شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد, اجزای عملکرد, درصد روغن و پروتئین ارقام کنجد. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 22(1)، 71-85. SID. https://sid.ir/paper/180650/fa

    Vancouver: کپی

    شاکری احسان، امینی دهقی مجید، طباطبایی سیدعلی، مدرس ثانوی سیدعلی محمد. تاثیر کود شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد, اجزای عملکرد, درصد روغن و پروتئین ارقام کنجد. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1391؛22(1):71-85. Available from: https://sid.ir/paper/180650/fa

    IEEE: کپی

    احسان شاکری، مجید امینی دهقی، سیدعلی طباطبایی، و سیدعلی محمد مدرس ثانوی، “تاثیر کود شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد, اجزای عملکرد, درصد روغن و پروتئین ارقام کنجد،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 22، no. 1، pp. 71–85، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180650/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button