مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت پساب کارخانه تولید خمیر مایه و دفعات آبیاری بر برخی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گندم در منطقه قراملک تبریز

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 185

چکیده

 به منظور ارزیابی تاثیر پساب شرکت ایران مایه بر برخی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گندم پژوهشی در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اول: دفعات آبیاری با پساب در سه سطح شامل =I1 یکبار آبیاری با پساب با نسبت های تعیین شده,=I2  دوبار آبیاری با پساب با نسبت های تعیین شده و =I3 آبیاری با پساب با نسبت های تعیین شده در کل دوره رشد و فاکتور دوم غلظت های مختلف پساب در شش سطح شامل =P0 آب شاهد,=P15  15 درصد پساب + 85 درصد آب آبیاری, 30 =P30 درصد پساب +70 درصد آب آبیاری, 45 =P45 درصد پساب + 55 درصد آب آبیاری, 60 =P60 درصد پساب +40 درصد آب آبیاری و =P100 پساب خالص, بود. نتایج نشان داد که آبیاری با پساب در کل دوره رشد (سه بار) در مقایسه با یکبار آبیاری و دوبار آبیاری با پساب به ترتیب باعث افزایش 28 و 14.6 درصدی در عملکرد بیولوژیکی گردید. با عنایت به نتایج داده های مزرعه ای این پژوهش, استفاده از پساب کارخانه ایران مایه (تولید کننده خمیر مایه) در یکبار, دو بار و سه بار آبیاری با نسبت های تعیین شده پساب, اغلب اثر افزایشی روی برخی صفات مورفولوژیکی شامل ارتفاع بوته, طول پدانکل, طول سنبله و نهایتا عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی داشت. با این حال به نظر می رسد برای موارد بیشتر از سه بار آبیاری و نیز اثرات آن روی خصوصیات خاک در دراز مدت نمی توان اظهار نظری قطعی نمود و به مطالعات بیشتری نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدلی، سهیلا، شفق کلوانق، جلیل، زهتاب سلماسی، سعید، اوستان، شاهین، هاشمی عمیدی، نسرین، و قلیزاده، بهنام. (1395). تاثیر غلظت پساب کارخانه تولید خمیر مایه و دفعات آبیاری بر برخی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گندم در منطقه قراملک تبریز. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 26(1)، 173-185. SID. https://sid.ir/paper/180783/fa

    Vancouver: کپی

    عبدلی سهیلا، شفق کلوانق جلیل، زهتاب سلماسی سعید، اوستان شاهین، هاشمی عمیدی نسرین، قلیزاده بهنام. تاثیر غلظت پساب کارخانه تولید خمیر مایه و دفعات آبیاری بر برخی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گندم در منطقه قراملک تبریز. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1395؛26(1):173-185. Available from: https://sid.ir/paper/180783/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا عبدلی، جلیل شفق کلوانق، سعید زهتاب سلماسی، شاهین اوستان، نسرین هاشمی عمیدی، و بهنام قلیزاده، “تاثیر غلظت پساب کارخانه تولید خمیر مایه و دفعات آبیاری بر برخی صفات مورفولوژیکی و عملکرد گندم در منطقه قراملک تبریز،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 26، no. 1، pp. 173–185، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180783/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button