مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رفتار متفاوت ریشه و برگ توده بومی خلر در پاسخ به تنش اکسیداتیو ناشی از شوری

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 75

چکیده

 با توجه به اهمیت گیاهان علوفه ای و ضرورت استفاده از ذخایر ژنتیکی موجود جهت غلبه بر تنش های محیطی از جمله شوری, بذور یکنواخت خلر (توده بومی مراغه) انتخاب و به شکل هیدروپونیک پرورش یافتند. پس از رسیدن گیاهچه ها به مرحله چهار تا پنج برگی, گیاهچه ها به مدت 10 روز در تنش شوری 200 میلی مولار قرار گرفتند. سپس از برگ و ریشه گیاهچه ها, نمونه برداری و آنزیم های آنتی اکسیدان درگیر در سازوکارهای دفاعی ارزیابی شدند. نتایج ارزیابی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در برگ خلر نشان داد که علی رغم افزایش معنی دار آنزیم های کاتالاز, سوپراکسید دیسموتاز کل و گایاکول پراکسیداز ولی میزان آسیب به غشاها افزایش یافته است. احتمال می رود علت افزایش آسیب به غشاها ناشی از عدم افزایش معنی دار آنزیم اسکوربات پراکسیداز و آیزوزیم Cu/Zn-SOD باشد. زیرا فعالیت کم این آنزیم ها سبب اجرای ناکارآمد چرخه مهلر و در پی آن کاهش کارایی چرخه گزانتوفیل و تغییر حالت تیلاکوئید می گردد. در نتیجه تولید انواع اکسیژن فعال بر مکانیسم های دفاعی گیاه غلبه نموده و سبب افزایش میزان پراکسیداسیون لیپیدی در تنش شوری می شود. میزان آسیب به غشاهای سلولی و اندامک ها در ریشه و تحت شرایط تنش شوری نسبت به شاهد کاهش چشمگیری یافت که برخلاف انتظار می باشد. احتمال می رود که تغییر در ترکیب اسیدهای چرب به کار رفته در ساختار غشاها عامل بروز چنین رفتاری در ریشه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسفندیاری، عزت اله، عباسی، امین، عنایتی، واقف، و موسوی، سیدبهمن. (1389). رفتار متفاوت ریشه و برگ توده بومی خلر در پاسخ به تنش اکسیداتیو ناشی از شوری. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 20/2(4)، 65-75. SID. https://sid.ir/paper/180800/fa

    Vancouver: کپی

    اسفندیاری عزت اله، عباسی امین، عنایتی واقف، موسوی سیدبهمن. رفتار متفاوت ریشه و برگ توده بومی خلر در پاسخ به تنش اکسیداتیو ناشی از شوری. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛20/2(4):65-75. Available from: https://sid.ir/paper/180800/fa

    IEEE: کپی

    عزت اله اسفندیاری، امین عباسی، واقف عنایتی، و سیدبهمن موسوی، “رفتار متفاوت ریشه و برگ توده بومی خلر در پاسخ به تنش اکسیداتیو ناشی از شوری،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 20/2، no. 4، pp. 65–75، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180800/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button