مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

376
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شوری و اسیدسالیسیلیک بر صفات ظاهری و تغییرات رنگدانه های فتوسنتزی کالوس کنگرفرنگی (Cynara scolymus L. )

صفحات

 صفحه شروع 128 | صفحه پایان 138

چکیده

 یکی از راهکارهای کنترل شوری و کاهش صدمات وارده به گیاه تحت تنش, استفاده از ترکیباتی چون اسیدسالیسیلیک می باشد. اسیدسالیسیلیک ترکیب فنلی است که به عنوان مولکول پیام رسان در ایجاد تحمل به تنش و حفظ پایداری گیاه نقش دارد. این آزمایش با هدف بررسی اثر سطوح مختلف شوری (0, 5, 50, 100 و 200 میلی مولار) و اسیدسالیسیلیک (0, 100, 200 و 300 میکرومولار) بر صفات ظاهری و تغییرات رنگدانه های فتوسنتزی کالوس کنگرفرنگی صورت گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده, شوری, اسیدسالیسیلیک و اثر متقابل شوری و اسیدسالیسیلیک اثر معنی داری بر صفات رشدی و رنگدانه های فتوسنتزی کالوس داشتند. کنگرفرنگی تحمل نسبی به شوری داشته که این تحمل با افزایش صفات ظاهری از جمله رنگ, سفتی و میزان رشد, وزن تر, وزن خشک, میزان کلروفیل ها و کارتنوئید کالوس همراه بود. بیشترین رشد و افزایش وزن در کالوس های رشد یافته در محیط حاوی 200 میلی مولار شوری و 100 میکرومولار اسیدسالیسیلیک مشاهده شد. تراکم رنگدانه های فتوسنتزی در غلظت های بالای شوری در حضور اسیدسالیسیلیک افزایش یافت که نشان دهنده تلاش سلول گیاه برای سازگاری بیشتر با شرایط تنش است. با توجه به یافته های این تحقیق, به دلیل اثرگذاری مثبت شوری و اسیدسالیسیلیک بر ویژگی های و ترکیبات فتوسنتزی و در نهایت میزان ترکیبات بیوشیمیایی کالوس, می توان با استفاده از غلظت های مناسب آن ها, عملکرد و ترکیبات ارزشمند کالوس را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، سحر، قاسم نژاد، عظیم، علیزاده، مهدی، و اعلمی، مهران. (1397). اثر شوری و اسیدسالیسیلیک بر صفات ظاهری و تغییرات رنگدانه های فتوسنتزی کالوس کنگرفرنگی (Cynara scolymus L. ). پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، 10(26 )، 128-138. SID. https://sid.ir/paper/180987/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی سحر، قاسم نژاد عظیم، علیزاده مهدی، اعلمی مهران. اثر شوری و اسیدسالیسیلیک بر صفات ظاهری و تغییرات رنگدانه های فتوسنتزی کالوس کنگرفرنگی (Cynara scolymus L. ). پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛10(26 ):128-138. Available from: https://sid.ir/paper/180987/fa

    IEEE: کپی

    سحر زمانی، عظیم قاسم نژاد، مهدی علیزاده، و مهران اعلمی، “اثر شوری و اسیدسالیسیلیک بر صفات ظاهری و تغییرات رنگدانه های فتوسنتزی کالوس کنگرفرنگی (Cynara scolymus L. )،” پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، vol. 10، no. 26 ، pp. 128–138، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/180987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button